Kirkedage Et brag af en åbningsgudstjeneste

Jazz, storslået kirkemusik, ballet, tekst og billeder på storskærm. Det hele og mere til var der ved Danske Kirkedags åbningsgudstjeneste, der fandt sted i Gigantium i Aalborg torsdag den 9. maj. Ja, selv bragende bifald gjaldede under gudstjenesten, som var det en af de underholdende håndboldkampe, den store sportsarena er så kendt for. Ja, man manglede egentlig bare muligheden for at købe pølser undervejs, for gudstjenesten bød på en stor variation og fremviste det danske kirkeliv så broget, som det er.En lettet og stolt biskop

Danske Kirkedage, er holdes hvert tredje år,  sker i et samarbejde mellem folkekirken og en lang række frikirker. Det er da heller ikke uden grund, at dagene – i positiv forstand – bliver kaldt for kirkens store fætter-kusine-fest. Det var da også en tydelig lettet og stolt Henning Toft Bro, biskop over Aalborg Stift, der i projektørernes skarpe lys bød de cirka 3000 deltagere velkommen til kirkedagene.

– Det er en stor glæde for os at se, at så mange er kommet her til Aalborg. Vi har arbejdet med kirkedagene i tre år, og det er nu, forløsningen sker. Mit håb er, at vi alle vil bidrage med spørgsmålet. Menneske, hvor er du? Og jeg håber, at I alle vil tage spørgsmålet med hjem til jeres menigheder ude i landet, sagde Henning Toft Bro med en henvisning til kirkedagenes tema.
Ny kirkedagssalme
Temaet gik igen i løbet af hele gudstjenesten. Ikke mindst i den prædiken, som blev holdt af Christian Alsted, biskop i Metodistkirken.

– Jesus blev et menneske lig. Og mere end det. Han blev kompromisløs og hele menneskehedens elsker. Gennem sit liv redefinerede han Guds suverænitet, fordi han gav os et levende håb om, at livet kan være anderledes og større, sagde Christian Alsted i sin prædiken, som han holdt uden manuskript på det fritstående alter midt i Gigantium.

I sin prædiken henviste han til den nye kirkedagssalme, som Holger Lissner, har skrevet specielt til dagene i Aalborg, Nok er salmen ny, men den blev sunget med så stor kraft, at taget næsten var ved at lette i Gigantium.  Det skyldtes ikke mindst en god direktion af Preben Nørgaard Christensen og sublim sang af det sammensatte kor fra kirker i Aalborg Stift. I det hele taget var gudstjenestens musik spædende. Samme John Nørgaard Christensen havde til gudstjenesten komponeret motetten I skal have det sind overfor hinanden, mens Sct. Mariæ Skoles Big Band og medlemmer af Prinsens musikkorps og Aalborg Symfoniorkester stod for de musikalske indslag.
Hele gudstjenesten blev flot og sikkert sat sammen af sognepræst Inge Thomsen og præst Charlotte Thaarup, Metodistkirken.- Menneske, hvor er du? På facebook? På tur? På Danske Kirkedage – på plads og til stede, sagde Charlotte Thaarup.

Danske Kirkedage fortsætter i hele Kristi Himmelfartsferien med foredrag, workshops, udstillinger og koncerter i Aalborg Kongres- og Kulturcenter

Folkekirken.dk – Seneste nyt