Ekstra grund til at bede for kirke i Nigeria
Kirken i Nigeria. Flere dages voldelige sammenstød i det nordlige Nigeria har kostet 55 mennesker livet, skriver Ritzaus Bureau.
Sammenstødene har været mellem forskellige grupper i et lokalområde, oplyser Ahmad Abdur-Rahman. Han er politichef i området.
Nyhedsbureauet dpa bekræfter oplysningerne og siger. Der er tale om sammenstød mellem hausa-muslimer, der er migreret til området, og indfødte adara-folk, der hovedsageligt er kristne.
Det er desværre ikke første gang, sammenstød mellem etniske grupper har kostet menneskeliv. I sommer blev over 300 medlemmer af Kristi Lutherske Kirke i Nigeria dræbt, da nomadehyrder angreb landsbyer i Numan-området, hvor Mission Afrika har drevet missionsarbejde i over 100 år.
Kirken tager sig af mange flygtninge
Medlemmer af Kristi Lutherske Kirke i Nigeria har taget sig af de mange fordrevne fra kampene.
De seneste dages dræbte er endnu en grund til at bede for Nigeria.
På søndag den 28. oktober arrangerer Viborg Stift en særlig forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne. Her vil deltagerne blandt andet bede for en løsning på situationen i Nigeria.
Læs mere om forbønsgudstjenesten her.
Published at Tue, 23 Oct 2018 13:50:34 +0000
Oplevelsesrejse gav deltagere noget at tænke over
Mission Afrika arrangerer oplevelsesrejser for at mission, dialog og udvikling må komme helt ind under huden på danskerne.
På den seneste rejse i oktober, oplevede deltagerne den kristne satellit-tv-station SAT-7 i aktion, fik indblik i arkæologi, der afslører de første kristnes kamp for at udbrede evangeliet, og deltog i en iransk gudstjeneste med stærke vidnesbyrd om menneskers forvandling.
– Gennem dialog skal vi lære hinanden at kende. Forskellighed i enheden er en styrke.
Ærkebiskop Joseph Soueif
Deltagerne mødte også ærkebiskop Joseph Soueif fra Den maronitiske kirke i den nordlige side af Cypern. Han er blandt andet repræsentant for bestyrelsen i SAT-7 og brænder både for enhed mellem kristne og dialog mellem religionerne.
– Det er vigtigt, at vi mødes på tværs af kirkeretninger, for vi har alle én dåb, og tror på én Kristus. Og vi har samme mission om at udbrede evangeliet, sagde han ifølge Line Hove Rosendahl Baun, der deltog på turen.
En varm biskop
Hun kalder ham en ”varm og munter ærkebiskop, som arbejder for forsoning og fred mellem nord- og syd-Cypern. Delingen af Cypern er en smerte for ham, fortæller hun og citerer ham tolket af Hanne Thinggaard:
– Gennem dialog skal vi lære hinanden at kende. Forskellighed i enheden er en styrke.
Det fik Line Baun til at reflektere over, at forskellighed ikke er en svaghed, men at man godt kan holde fast i sin egenart samtidig med at man respekterer hinandens forskelligheder og taler sammen om udfordringerne.
– Hvis børnene ikke lærer hinanden at kende på tværs af grænsen i Cypern, opstår der fjendtligheder mellem de to parter.
Helene Nørgård
En anden deltager, Helene Nørgård, siger om besøget ved ærkebiskoppen:
– Det var rigtig spændende at møde ærkebiskoppen og høre om hans arbejde med at skabe fred mellem Nord- og Sydcypern og i det hele taget mellem kristne og muslimer i Mellemøsten. Hvis børnene ikke lærer hinanden at kende på tværs af grænsen i Cypern, opstår der fjendtligheder mellem de to parter. Derfor er ærkebiskoppens arbejde meget vigtigt!
Deltagere ved Mission Afrikas oplevelsesrejser betaler selv for rejse og ophold. Rejserne giver et lille overskud til Mission Afrikas arbejde.
Billede i top: Mission Afrikas udsendte, Claus Andersen, præsenterer ærkebiskoppen for rejsedeltagerne.
Published at Tue, 23 Oct 2018 11:20:24 +0000