Hella Joof: Det vigtigste i kristendommen er ikke, at mennesket er en synder

Hella Joof: Det vigtigste i kristendommen er ikke, at mennesket er en synder

RSS Feed fra Kristeligt Dagblad

Hvis folkekirken føler sig truet af en halvhippies ode til kærligheden, så er den da på herrens mark. Det siger skuespiller Hella Joof om den seneste uges kritik af hendes katekismus

Da Hella Joof som 13-årig blev konfirmeret, kunne hun godt have brugt nogen, der sagde, at hun var god nok. At det var ligegyldigt, at hun havde lidt uren hud, og at hendes konfirmationskjole var fra en genbrug, da hendes mor ikke havde så mange penge.

”Der var nok ikke noget, jeg hellere ville vide på det tidspunkt, end at jeg var helt perfekt, som jeg var, og at jeg var elsket,” siger den i dag 53-årige skuespiller, forfatter og instruktør.

Det er også det, hun mener, konfirmander i dag har brug for at høre – at nogen elsker dem ubetinget og præcis, som de er. Det kommer til udtryk i ”Hellas Katekismus”, som udkom hos Folkekirkens Konfirmandcenter dette efterår.

”Børn tvivler meget på sig selv. ’Er jeg klog nok, pæn nok, forstår nogen, hvem jeg er?’ De har brug for et kærlighedssted, hvor de føler, at nogen siger ’ih, hvor var det godt, at du kom’. Det mener jeg, kristendommen er, og det er fokus i min katekismus.”

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for bogens fokus. Den seneste uge har ”Hellas Katekismus” derimod fået hård kritik for at forsimple og forvrænge det kristne budskab og forveksle

Published at Sat, 22 Oct 2016 22:00:00 +0000