Folkekirken skal på FestivalInitiativet kommer fra sognepræst Annalise Bager, Longelse, som foreløbig har allieret sig med nogle af de andre præster på Langeland og på Strynø om at passe kirketeltet på festivalen.  

”Kirken skal være der, hvor folk er, og når der kommer 30.000 mennesker til Langeland i en uge, så bør folkekirken selvfølgelig være der for dem,” siger Annalise Bager som blandt andet har hentet inspiration på Nibe Festivalen, hvor folkekirken i flere år har været til stede.  

Der bliver gudstjeneste eller andagt hver dag kl. 12, og derudover vil der være en ”skriftestol”, et børnehjørne og et afslapningshjørne for den gode samtale. Desuden bliver der forskellige konkurrencer.

”Vores telt skal være et telt med fred og ro. Nogle af festivalgæsterne har måske kærestesorger eller er kede af det af andre grunde, og der skal være tid til at tale med dem,” siger Annalise Bager. 

Sognepræsten har allerede haft et positivt møde med festivalledelsen, som hilser folkekirken meget velkommen på pladsen. De foreløbige planer går på at indrette et kirketelt blandt andet med sækkestole og rejse et ”kirketårn” af paller.

Der er brug for præster, som vil hjælpe til én eller flere dage i perioden. Præsterne vil være i kirketeltet på festivalen hver dag fra kl. 10.00 til kl. 19.00. Nærmere info og bindende tilmelding til sognepræst Annalise Bager. Mailanba@km.dk  

Fyens Stiftsråd har bevilget 20.000 kroner til projektet til dækning af teltleje m.v.. 

http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt