Flere bibler til danskere

Flere bibler til danskere fra Bibelselskabet

Krisen har betydet nedtur for store dele af den danske bogbranche. Men for Danmarks største leverandør af bibler og bibelgenfortællinger er formkurven på vej op. Bibelselskabet, der i efteråret udgav “Bogen” med Bjarne Reuters anmelderroste bibelhistorier, kom ud af 2012 med den højeste omsætning i fire år og et overskud på 1.075.293 kroner efter afskrivninger og finansielle poster.

Læs mere om Bibelselskabet her

Bibelselskabets bogcenter, der drives som en netbutik med højt kvalificeret personale, står for den største vækst. Til gengæld har selskabet fået færre midler fra arv.

Det fremgår af Bibelselskabets årsrapport for 2012, som torsdag den 23. maj blev godkendt på det traditionsrige repræsentantskabsmøde på Nationalmuseet i København.

Bibelselskabets generalsekretær, ph.d. Morten Thomsen Højsgaard, ser nu lyst på fremtiden.

“Efter nogle vanskelige år har Bibelselskabet fået vendt udviklingen. Vi får flere kunder, flere medlemmer, og flere følger os via sociale medier. Danskernes appetit på livsindhold og bøger med blivende værdi er heldigvis stor. Og vi kan kun glæde os over den stigende interesse for de dybe fortællinger i verdenslitteraturens hovedværk, Bibelen,” siger Morten Thomsen Højsgaard, der tiltrådte som chef i Bibelselskabet i begyndelsen af 2011.

Flere bibler elektroniske

Bibelselskabet har i 2012 udgivet flere elektroniske bibeludgaver. En ny kunstbibel har sat kunstværker, som turister valfarter til, sammen med de mest kendte passager fra Bibelen. Flere nye bøger til faget kristendomskundskab i folkeskolen har fået ros i fagtidsskrifter. Og efter mere end ti års arbejde kunne Hendes Majestæt Dronningen den 12. december 2012 autorisere en helt ny oversættelse af bibelske tekster til brug i de danske døvemenigheder.

“Bibelselskabet skal gøre Bibelen tilgængelig og anvendelig for flertallet såvel som for flere forskellige mindretal. Derfor spænder vores arbejde så vidt. Fra bibeloversættelse til døve. Over uddeling af bibler til udenlandske indsatte i danske fængsler. Til Reuters eventyrlige arbejde med bibelhistorien for helt almindelige borgere”, siger Morten Thomsen Højsgaard.

Bibelselskabet, der blev stiftet i 1814, udgiver den autoriserede bibeloversættelse, som anvendes af folkekirken og de fleste andre kirkesamfund i Danmark. Bibelselskabet, som har 21 ansatte, driver desuden forlag, internetboghandel samt internationalt udviklingsarbejde i samarbejde med blandt andet De Forenede Bibelselskaber og DANIDA. Hendes Majestæt Dronning Margrethe II er protektor for Bibelselskabet.

Bibelshistorie for børn