Egyptens præsident lover at bygge landets største kirke

Egyptens præsident lover at bygge landets største kirke

Midt i rækken af problemer dukkede der ved den koptiske kirkes julefejring i weekenden et lyspunkt op. Her deltog Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi ved en julegudstjeneste og lovede, at der vil åbne en ny kirke i landets kommende hovedstad i 2018

Kristne i Egypten har ikke haft meget at glæde sig over det seneste år, hvor volden og terroren imod dem er tiltaget.

Men midt i rækken af problemer dukkede der ved den koptiske kirkes julefejring i weekenden et lyspunkt op. Her deltog Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi ved en julegudstjeneste og lovede, at der vil åbne en ny kirke i landets kommende hovedstad i 2018. Og at det vil blive landets største kirke. Samtidig udtrykte han attersin støtte til landets kristne:

”Jeg står her i et af Guds huse, og jeg beder om, at Gud vil beskytte jer og beskytte Egypten og sikre stabilitet i landet,” lød det fra ham ifølge avisen Ahram.

Det er tredje år i træk, at den muslimske præsident deltager i kopternes julegudstjeneste. Alligevel skiller talen i år sig ud ved at være ekstra modig, mener Elizabeth Monier, mellemøstforsker ved Cambridge Universitet med speciale i Egyptens koptere.

”Den har allerede ført til, at han er blevet meget kritiseret for at omtale en katedral som ’Guds hus’,” siger hun.

Ifølge Elizabeth Monier skal Sisis tale ses som led i hans opgør med den religiøse ekstremisme i landet og

(Why?)

Published at Tue, 10 Jan 2017 23:00:00 +0000