Dåbsmesse i Odense Rådhushal og Domkirke

Dåbsmesse i Odense Rådhushal og Domkirke

Kirkerne i Odense indenfor til værksteder og fortællinger

Dåbsmesse i Odense ved domprovst Regina Ljung
Dåbsmesse i Odense ved domprovst Regina Ljung
 

Dåbsmesse i Odense har kreative værksteder, fortællinger, samtalesofa, og diverse arrangementer. Det foregår både i  Odense Domkirke og Odense Rådhushal fredag den 11. og lørdag den 12. november.

 ”Dåbsmessen sætter fokus på, at dåben er meget mere end at få noget vand i håret. Den er indgang til et fællesskab, hvor du aldrig bliver dømt ude. Den er en tradition, som trækker tråde tilbage til tidligere slægtled. Kirkens eksistensgrundlag er på spil, hvis vi holder op med at døbe vores børn,” siger domprovst Regina Ljung, der er tovholder for dåbsmessen.

Brev til forældre, der har fået et barn

Domprovsten har valgt at sende en særlig invitation med posten. Det er et brev til de cirka 100 folkekirkemedlemmer, der har fået børn i domsognet indenfor det sidste år.

”Det er første gang, jeg benytter mig af en direkte henvendelse til nybagte forældre i sognet. Folkekirken er normalt meget varsom med at ”forstyrre” medlemmerne, hvis de ikke selv henvender sig. Men jeg ser det som en service overfor folkekirkemedlemmerne med denne invitation til messe – og til dåb,” siger hun.

Udstilling af dåbskjoler og engleværksted

Messen har fokus både på det folkelige og det kirkelige i forbindelse med dåben. Der bliver højtidelige øjeblikke og uformelle øjeblikke. Sådan som det er, når man holder barnedåb i kirken, og derefter fester i hjemmet.

  • Der er udstilling af gamle dåbskjoler og et bud på, hvordan fremtidens dåbskjole kan se ud.
  • Der er et engleværksted, og et værksted hvor papirklipperen David Gottschalk Bolving lærer fra sig.
  • Der er smagsprøver på dåbskager, og der er en samtalesofa, hvor man få sig en snak med en præst.

Sigurd Barrett og Peter Madsen

  • For de mindste er der gratis koncert med Sigurd Barrett og for konfirmanderne er der foredrag med tegneren Peter Madsen.
  • Fredag aften kan man opleve domkirken i mørke, når der er ”Lommelygtetid” med aftensang og bøn i lommelygtens skær.
  • Børn kan lave de dyr, der ikke nåede med i Noas Ark

Ny fynsk dåbssalme 

Den fynske salmedigter Rikke Birkeholm fra Svendborg har skrevet salmen ”Din kærlighedsdåb”. Den synges for første gang på messen af forskellige børne- og ungdomskor. Melodien er skrevet i et moderne tonesprog af organist Povl Balslev. Det er hans ambition, at man kan synge med allerede efter første vers.

Barnedåb – en opgave også for menigheden?

 

Frivillige kræfter 

Dåbsmessen er arrangeret af frivillige præster, menighedsrådsmedlemmer og ansatte i kirkerne i Odense. De har arbejdet med messen i mere end et år. Der er gratis adgang til alt, og folkekirkens Udviklingsfond har givet støtte til initiativet på 90.000 kroner.

En tanke om "Dåbsmesse i Odense Rådhushal og Domkirke"

Kommentarer er lukket.