Vestjysk Skadedyrskontrol – skadedyrsbekæmpelse

ADRESSE & KONTAKT


Adresse

Astrupvej 8, 6950 Ringkøbing, Danmark

GPS

56.168408, 8.356818


ÅBNINGSTIDER

ER DET DIN SIDE?


  • Ret fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Bekæmpelse af borebiller og andre skadedyr

– vi er eksperter i skadedyrsbekæmpelse i kirker og boliger

Bekæmpelse af borebiller er nødvendigt i mange kirker i dag. De små træædende skadedyr kan spise sig gennem både alter, kirkebænke og ikke mindst; trækonstruktionen, der bærer kirkens tag. Vi har gennem mange år hjulpet mange sogne og kirker med effektiv behandling mod borebiller og andre former for skadedyrsbekæmpelse – eksempelvis mårbekæmpelse (se mere om mårbekæmpelse nederst på siden eller her.).

Tegn på at du har brug for bekæmpelse af borebiller

Hvis du finder følgende tegn, er det om at komme i gang med bekæmpelse af borebiller:

  • Huller i træ – borebiller findes i alt fra spær og bjælker til bænke og andre træmøbler – borehullerne er ca. 1-2 mm store.
  • Savsmuld / boremel – under hullerne finder du en slags savsmuld, der egentligt er boremel. Det består af en blanding af savsmuld og billernes ekskrementer.

Det der sker, er at borebillernes larver, spiser sig rundt inde i træet. Det vil på sigt kunne betyde totalødelæggelse, så træet kollapser. Derfor er det især vigtigt at sætte ind med borebillebekæmpelse, når skadedyrene er begyndt at spise af spær og bjælker i tagkonstruktionen.

Hvor lever borebiller?

Borebiller lever i stort set alle træsorter. De har det rigtig godt i de blødere træsorter, og kan leve der i mange år. Borebillerne og især deres larver stortrives i fugtige rum, der har en høj luftfugtighed. Især bygninger der er over 40 år gamle er udsatte. Derfor kan en kirke være hårdt ramt af et borebilleangreb.

Fakta om borebiller – se video:

Det er borebillens larver, der er de store syndere. De bliver 5-6 mm lange, og de udvikles inde i træ over flere år. Larverne udvikles til borebillerne, der så flyver ud af hullerne i træet for at formere sig. Derfor er det om at komme i gang med en behandling af borebiller, når tegnene viser sig.
I Danmark findes der 3 borebillearter: den almindelige borebille (som på billederne), husbukke og splintvedbiller. Alle 3 arter er træædende.

Hvordan udføres bekæmpelse af borebiller?

Når vi udfører en behandling mod borebiller i en kirke, tager det 1-2 dage afhængigt af kirkens størrelse og omfanget af angrebet. Proceduren med bekæmpelse af borebiller skal gentages en gang mere, før borebillerne er væk. Vi anvender godkendte, miljøvenlige og skånsomme midler, og bruger forskelligt udstyr, alt efter omstændighederne i den pågældende bygning.
Se eventuelt  billedet i galleriet nedenfor, hvor vi står for en behandling mod borebiller i Ulfborg kirke.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på borebillebekæmpelse

Vi kommer gerne ud for at bedømme, om der er tale om borebiller eller ej. Samtidig kan vi vurdere omfanget, og du kan få en pris på borebillebekæmpelsen. Vi har yderst fair og konkurrencedygtige priser, og med mange års erfaring med skadedyrsbekæmpelse af borebiller, kan du trygt tage fat på os. Se mere på vores hjemmeside: VJSK.dk
Ring til Mogens Gade på tlf.: 22191269 eller Per Raun på tlf.: 22406117 – vi kører ud til bekæmpelse af borebiller i det meste af Danmark.

Mår bekæmpelse er også et af vores specialer

Har du fundet en mår på loftet eller kirkens loftsrum, så fortvivl ikke. Vi er nemlig også eksperter i mår bekæmpelse – også i private boliger.
Langt de fleste opdager først måren, efter den har fundet sig godt til rette, og så kan det være rigtig svært at få den ud igen. Men det kan vi hjælpe dig med.

Tegn på mår:

  • Lyde og støj fra loftet – især om natten (når det er mørkt, er måren mest aktiv)
  • Ubehagelige lugte – en mår har intet imod at urinere i eget hjem – for at markere sit territorium. Derudover er den glad for at slæbe sit bytte med sig ‘hjem’, og spiser den ikke det hele, vil det ligge og rådne op. Generelt er den et meget uhygiejnisk skadedyr.
  • Finder du ekskrementer, der er ca. 8-10 cm lange og 1-2 cm tykke, så er det helt sikkert, en mår der er på spil.
    Er isoleringen på loftet revet itu, så kan der også være tale om en mår. Vi har før oplevet, at en mår har splittet al isolering på et loft ad, så det kan blive en bekostelig affære, hvis du har den på besøg.

Har brug for hjælp til mårbekæmpelse? Så giv lyd

Vi udfører mårbekæmpelse i stort set hele landet, og har mange års erfaring. Når vi skal bekæmpe en husmår, bruger vi en kombination af lugtmidler og afskærmning af dens adgangsveje som bekæmpelsesmidler. Det betyder, at den hverken kan eller vil vende tilbage, når først vi har fået den ud.
Giv Per Raun et kald på tlf.: 22 40 61 17  og se mere om mårbekæmpelse her.

Andre skadedyr – ring for professionel skadedyrsbekæmpelse

Har du brug for hjælp til andre typer af skadedyrsbekæmpelse – eksempelvis rottebekæmpelse – så tag fat på Mogens Gade på tlf.: 22191269 – se mere på vjsk.dk

Bekæmpelse af borebiller i forskellige kirker i Danmark

Se billedgalleri herunder

 

PRODUKTER & SERVICE

PLACERING PÅ KORT

KONTAKT OS

NEW SEARCH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *