Midtjysk AV Teknik Aps

ADRESSE & KONTAKT


Adresse

Fyrrevænget 210 Billund 7190 Danmark

GPS

55.727526, 9.109219


ÅBNINGSTIDER

ER DET DIN SIDE?


God lyd skal høres – ikke ses

Ny højttalertype er perfekt til danske kirkerum. Ultrasmå enheder falder diskret ind i arkitekturen, mens lyden træder klart og smukt frem. Talegengivelsen er så tydelig, at den har fået midtjyske kirkegængere til at droppe teleslyngen.

Der lyder nye toner i Danmarks ældste kirke. I Gjellerup Kirke ved Herning står præstens ord knivskarpt selv i de fjerneste hjørner, og når kirken inviterer til musikalske arrangementer er oplevelsen lidt større, end den plejer. Forandringen skyldes et nyt højttalersystem, men det har de færreste dog bemærket. Højtalerne hører nemlig til nogle verdens mindste og falder diskret i med væggene, så kirkens smukke middelalderarkitektur ikke generes af den nye teknologi.

”De største højttalere vi har brugt i Gjellerup Kirke er blot syv centimeter brede og 100 centimeter høje, og de er naturligvis hvide mod de hvidkalkede vægge. Men selvom højtalerne er små, er lyden stor nok til hele kirkerummet – og især talegengivelsen er tydelig. Flere hørehæmmede kirkegængere i Gjellerup Kirke har fortalt, at de kan undvære teleslyngen efter det nye anlæg er taget i brug,” fortæller lydtekniker Jan Juul Hansen fra MAVT/Midtjysk AV Teknik, der står bag projektering og opsætning af anlægget.

 

Debut i X Factor

At fylde et kirkerum med lyd ved hjælp af så små højttalere havde været umuligt for få år siden. Hemmeligheden ligger i en ny type højttalere, der er udviklet af lydfolk med nær relation til italiensk tv. Højttalerne hedder K-Array og er forfinet gennem en årrække i Italien, hvor smukt design helt naturligt er en del af udviklingsprocessen. Højttalerne er kommet til Danmark først i år og fik sin debut i tv-programmet X Factor, hvor K-Array diskret sørgede for sublim lyd direkte indbygget i dommerbordet.

 

Lavt strømforbrug

De små højtalere har en sidegevinst, der er yderst relevant i disse klimatider.

”Strømforbruget er markant mindre end ved tilsvarende lydanlæg, hvilket er et argument, når man planlægger langsigtet og bæredygtigt. K-Array og de italienske producenter har fået flere grønne priser og udmærkelser,” forklarer Jan Juul Hansen.

 

Øret fornøjes uden at øjet forstyrres

Midtjysk AV Teknik har stor erfaring med projektering og installation af lydanlæg i danske kirker med respekt for rummet og for brugerne.

”Højttalere, mikrofoner og kabler pynter ikke ligefrem i en smuk gammel kirke. Derfor ligger det os på sinde at projektere og installere lydanlæg, der fornøjer øret uden at forstyrre øjet,” siger Jan Juul Hansen, der har sine rødder i lydbranchen og også afvikler lyd ved shows i Danmarks bedst kendte forlystelsespark og ved både indendørs og udendørs koncerter og events udover arbejdet med kirker, hoteller og konferencefaciliteter.

 

PRODUKTER & SERVICE

PLACERING PÅ KORT

KONTAKT OS

NEW SEARCH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *