Støttearrangement til fordel for Aleppo i Sæby Kirke

Støttearrangement til fordel for Aleppo i Sæby Kirke

Tekst Bo Nygaard Larsen Foto Scanpix

Forholdene i Aleppo fortsat kritiske. Derfor inviterer Sæby-Gershøj Menighedsråd til et støttearrangement til fordel for ofrene i Aleppo.

Det sker onsdag den 4. januar kl. 18.00, hvor der vil blive indsamlet penge til de nødstedte.

Biskopperne opfordrer til at hjælpe Aleppo

»Aleppo er en millionby, som er blevet totalt ødelagt under krigen i Syrien, og man forsøger lige nu med besvær at evakuere de mange borgere. Det er svært at sætte sig ind i omfanget af ulykken, men efter danske forhold ville det svare til, hvis Aarhus var blevet bombet sønder og sammen, og man skulle genhuse størstedelen af byens borgere,« siger sognepræst Helene W. Rasmussen.

»Det er klart, at man må gøre noget. Jeg håber, at der er mange, der vil bakke arrangementet i Sæby op.« 

Flere aktiviteter. Ved arrangementet medvirker gospelsangerinde og kirkesanger Miriam Jul Rasmussen sammen med Dan Rasmussen og Dan Hemmer. Desuden optræder ved jazztrioen Minor Three, som består af Mikkel Wonsbek Rasmussen, Jonas Frederiksen og Jonas Langager.

Arrangementet byder også på lotteri med gode præmier sponsoreret af de lokale erhvervsdrivende. Der  vil være mulighed for at købe hotdogs med okse- eller svinekødspølser i Gershøj Bylaugs pølsevogn eller at købe smagsprøver på syrisk mad. 

Sygeplejersken beretter. Det er lykkedes menighedsrådet at  få sygeplejerske Helene Kristensen, der stammer fra Sæby, til at komme til arrangementet og fortælle om sit arbejde som udstationeret ved forskellige flygtningelejre i det nordlige Grækenland.

Hun har arbejdet med mennesker, som er flygtet fra bomberegnen i Syrien, mennesker, som har klaret rejsen, men som nu bor i telte i det kolde Grækenland, uden fremtidsudsigter og med stor uvished for deres familiers sikkerhed.

Helene Kristensen vil blive suppleret af Menas Rammo og Abdullah Mohmmad, Kirke Hyllinge, der vil fortælle om deres hjemland Syrien.

Biskopperne opfordrer til at hjælpe Aleppo

This article passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
Recommended article: The Guardian’s Summary of Julian Assange’s Interview Went Viral and Was Completely False.

Published at Mon, 02 Jan 2017 09:19:40 +0000