Ny pris på 10.000 kroner til at styrke økumenien

Uddelingen af den økumeniske pris blev gjort af Hanna Broadbridge, som er formand for det Mellemkirkelige Stiftsudvalg

Det Mellemkirkelige Stiftsudvalg har netop uddelt en pris på 10.000 kroner. Prisen er blevet uddelt for at styrke det økumeniske fokus blandt de studerende på Teologi på Aarhus Universitet, og vil fremover blive uddelt hvert år
Af Bo Billeskov Grünberger

”Vi vil meget gerne have, at flere studerende bliver opmærksomme på økumeni, og at vi er en del af en stor kirke, og at verdens kirker har noget til fælles. At kirkerne ikke bare er små søjler som vokser op hist og pist, men at kirkerne har et fælles rodnet. Vores fornemmelse er, at man lidt har glemt det herhjemme, men vi er altså nødt til at være opmærksomme på, at vores kirke er en del af den store Kirke med stort ’K’, så vi ikke bare er vores egen lille selvforherligende folkekirke, hvor vi har det godt med os selv. Vi skal være en del af noget større,” forklarer Hanna Broadbridge, der er formand for det Mellemkirkelige Stiftsudvalg og det Mellemkirkelige Råd.

Modtageren af den økumeniske pris på 10.000 kroner var cand.theol. Nikolaj Christensen, der til dagligt bor i England, hvor han er i gang med en Ph.d. i teologi.

”Jeg har skrevet om den karismatiske bevægelse, eller pinsebevægelsen, der er en bevægelse inden for kristendommen, som har vokset sig meget stor især i Afrika, Asien og Latinamerika. Man kender det måske som noget lidt fremmedartet som helbredelse og tungetale, men jeg tror, bevægelsen har nogle indspil at give til vores tradition, og det er i hvert fald noget vi er nødt til at forholde os til, fordi det vokser så hurtigt,” siger Nikolaj Christensen.

Pinsekirken har fundet vej ind i mange meget forskellige kulturer. Lige fra små kinesiske huskirker, til amerikanske megakirker med flere. Og netop det, at pinsebevægelsen har været så god til at tilpasse sig er en af grundene til at den vokser så kraftigt.

”Det er en meget tilpasningsdygtig bevægelse, idet den har formået at få en form, der passer ind i mange kontekster rundt omkring i verden, men som samtidig har en kerne, der gør, at man har et globalt fællesskab mellem de her mange forskellige former. Det er også en bevægelse, der er god til at involvere almindelige mennesker, så man ikke kun bliver talt til, men også selv kan komme til orde i kirken.”

Og hvad vil han bruge pengene til?

”Ja, jeg tror, jeg skal have en ny bærbar,” smiler Nikolaj Christensen.

 

Århus Stift » 2013