Folkekirkens grafiske værktøjskasse åbner


I den grafiske værktøjskasse kan man nemlig designe foldere, plakater, sangark, telegrammer, postkort, visitkort, konvolutter, brevpapir, e-mail-signaturer og meget andet med folkekirkens nye logo.

Værktøjskassen har desuden en funktion, hvor det materiale, man fremstiller, kan sendes direkte til et trykkeri, som leverer materialet indenfor 48 timer.

Den grafiske værktøjskasse indeholder også en logogenerator. I den er det muligt at fremstille et personligt logo til sin kirke ud fra de elementer, der er i folkekirkens nye logo.

Alle kan være med
Den nye værktøjskasse kræver ikke stor teknisk snilde, forklarer Jacob Rosenkrans Bøgh, der er udviklingschef hos folkekirken.dk og projektleder på den grafiske værktøjskasse.

– Værktøjskassen er meget brugervenlig, så alle kan være med. Når man logger ind, vil man desuden kunne finde en lang række informationer og videovejledninger til, hvordan man bruger systemer, fortæller han.

Er du ansat, frivillig eller menighedsrådsmedlem i et sogn, behøver du ikke gøre noget for at få afgang til værktøjskassen. Brugernavn og password sendes direkte til sognene, når værktøjskassen åbner, fortæller Jacob Rosenkrans Bøgh.

Værktøjskassen kommer desuden til at indeholde en fotodatabase, diverse grafikker og skabeloner til en lang række kommunikationsmidler.   Broderer logo på kirkens bryllupstæppe
Den grafiske værktøjskasse er udviklet i forbindelse med, at folkekirken har fået et nyt logo og en fælles visuel identitet. Værktøjskassen er lavet som et tilbud til kirkerne, så det bliver nemmere at tilpasse den nye fælles identitet lokale behov.

En af de kirker, der har taget logoet og den visuelle identitet til sig, er Grenaa Kirke i Østjylland. I stedet for at nøjes med at bruge folkekirkens nye logo på foldere, invitationer og sangark, har næstformanden i sognets menighedsråd broderet det nye logo på et tæppe til kirken.

– Jeg havde fået bestilling på et helt andet tæppe, da jeg i december så det nye logo og faldt pladask for det. Jeg overtalte menighedsrådet til at det blev dette, hvis jeg overhovedet kunne lave det, og det ser ud til at lykkes, fortæller Helle Danvad, der har arbejdet på tæppet i fire måneder og stadig har nogle måneders arbejde med nål og tråd foran sig.

Tæppet måler 160 cm og skal ligge på knæfaldet, når der er vielser i kirken.

Du kan se flere billeder af bryllups-tæppet på vores facebook-side.

Læs mere om folkekirkens grafiske værktøjskasse på www.folkekirken.dk/grafik Astrid Højbjerg

Folkekirken.dk – Seneste nyt

Frisk start!

Få ny inspiration til menighedsrådsarbejdet. Bliv opdateret med hjælp og ressourcer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet.

Vi lover, at vi aldrig vil spamme! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.