Kirkebryllup i skoven

Når Else Marie Phillip og Frank Mortensen fra Langeskov siger ja til hinanden den 31. maj bliver det ved en lille skov på det sted, hvor brudgommen voksede op.
”Else Marie har snakket om at blive gift i mange år, og da min far døde for nylig besluttede vi, at vi gerne ville vies i hans skov på den grund, hvor min mor stadig bor”, fortæller Frank Mortensen. 

Heldigvis for brudeparret var præsten, Lone Wellner Jensen med på ideen, og biskop Tine Lindhardt godkendte ansøgningen om at blive viet uden for kirkens rum. Organisten spiller på kirkens transportable klaver, og kirkesanger og kirkekor har indvilget i at deltage, så der er lagt op til et rigtigt bryllup, naturligvis med det samme vielsesritual som i kirken. 

Brudeparret er begge i 50erne. De har ikke lyst til at trække i det store skrud med hvid kjole og slør, og selvom de godt ved, at der ikke er nogen krav til påklædning ved et kirkebryllup, er de glade for muligheden for at blive viet ved skoven.
”Vi kan ære min fars minde ved at blive gift i den skov, han holdt af, og det betyder meget for os”, siger gommen. 

For et år siden blev der åbnet op for vielser uden for kirkens rum i en to årig forsøgsperiode. Det har foreløbig 33 par fået tilladelse til på Fyn, og der er flere på vej i løbet af sommeren. Ét af de krav der skal være opfyldt for at få tilladelse er, at brudeparret skal have en særlig tilknytning til stedet.

Biskoppen for Fyn, Tine Lindhardt ser vielser uden for kirkens rum i forlængelse af, at man mange steder er begyndt at holde friluftsgudstjenester f.eks. Kr. Himmelfartsdag og 2. pinsedag, hvad mange har været glade for.  
”Derfor synes jeg, at det er naturligt, at kirken kan imødekomme brudepar der gerne vil giftes kirkeligt – med salmer, prædiken, præst og velsignelse – men uden for kirkens rum. Selvfølgeligt skal det ske på en måde så det kirkelige og evangeliske står klart, og det er jeg sikker på sker”, siger hun.

På Fyn er der ca. 850 kirkelige vielser på et år, så det er fortsat langt størstedelen af de kirkelige vielser, der foregår inde i kirken.   

Se biskoppens brev med retningslinjer til præsterne om vielser uden for kirkens rum – klik her 

http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt