Tyveri af kobber i danske kirker

Bolbro Kirke
Bolbro Kirke. Foto fra kirkens hjemmeside.

Tyveri af kobber i danske kirker

Tyveri af kommer fra danske kirkers tage og inventar stiger.

Bolbro Kirke ved Odense haft besøg af kobbertyve i flere omgange.

Der er stjålet kobber fra kirken og sognehusets vinduer, og tyvene har forsøgt at tage noget af kirkens udendørs kobbervæg. Bolbro Kirke har et pyramideformet tag med en sternkant af kobber.  Kirken har to kobberklædte spir. Bolbro Kirkes arkitekt er Erik Ebbe Lehn Petersen, Odense.

Bolbro Kirke har nu installeret videoovervågning.

”Det er da forfærdeligt og irriterende. Folk herfra er rystede over, at der kommer folk og stjæler fra kirken. Man skulle tro, at den slags var utænkeligt, men det er der ikke noget, der er længere. Intet er helligt for tyvene,” siger Aage Møller, sognepræst i Bolbro Kirke til Kristeligt Dagblad.

Andre kirker rundt om i landet er også ramt af kobbertyveri. Kobber mindeplader er hugget fra Østre Kirkegård i Randers. Der er stjålet nedløbsrør og en tagrende i kobber fra Ostrup Kirke på Lolland. På et år er flere end 100 gravsteder fra Nordre Kirke og Vestre Kirkegård i Aarhus ribbet for kobberlænker skriver Kristeligt Dagblad).

Der findes ingen samlet opgørelse over kobbertyverier fra danske kirker og kirkegårde, men de senere år har budt på en lang række tilfælde af tyveri af det dyre metal, som er en stadig mere eftertragtet vare på det illegale marked. Et kilo kobber koster cirka 35 kroner, skriver Kristeligt Dagblad.

About Carsten Dybkjær 681 Articles
Jeg har arbejdet som sognepræst i 30 år. Samtidigt har jeg arbejdet med kommunikation. Min interesse for kommunikation og medier har jeg fået opdateret med en tillægsuddannelse i journalistik, diverse IT uddannelser, samt masterclass i kommunikation.