Tror jøder, kristne og muslimer på samme Gud?

  • Hvor forskellige er jøder, kristne og muslimer?
  • Hvad tror de på?
  • Hvad er de fælles om?
  • Hvad adskiller?

De spørgsmål bliver diskuteret på Tommerup Efterskole den 12. maj, når eleverne får besøg af en jøde, en muslim og en kristen, som vil fortælle om deres tro, og hvordan de praktiserer den.    

Efter gæstelærernes korte oplæg kan eleverne spørge om alt, hvad de vil.

Tidligere flygtninge-indvandrerpræst ved Odense Domkirke, Leif Munksgaard står for den kristne del af formidlingen. Han siger:  

”Vi mener alle tre, at vi tror på den samme Gud, men vi er bevidste om, at vi tror noget forskelligt om Gud, og at vi praktiserer vores tro på vidt forskellig vis.” 

Han tilføjer, at de tre gæstelærer har hver sin religion, men et fælles budskab:  

”Vi ønsker at fortælle, at vi tror på noget forskelligt, men i Danmark er der religionsfrihed, og sammen skal vi skabe plads for hinanden,” siger Leif Munksgaard.

Det er Folkekirkens Skoletjeneste, der arrangerer undervisningen i samarbejde projektet ”DinTro-MinTro”, som startede for 10 år siden i København, og som nu breder sig til Fyn. Folkekirkens Skoletjeneste er veletableret i Odense, og helt nyetableret på Syd- og Midtfyn.  

En af grundpillerne i skoletjenestens arbejde er at være oplysende – og aldrig forkyndende.  

Fyens Stiftsråd har bidraget med 25.000 kroner til projektet ”DinTro-MinTro,” som i den kommende tid vil blive tilbudt til flere fynske skoler.   

Se mere om projektet herwww.dintromintro.dk 
http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt