Studievært og forsker inspirerer på kirkelig mediedag

PaulaLarrain[1]Paula Larrain og Kirstine Helboe Johansen taler på Kirkernes Mediedag, der også byder på 18 workshops. Dagen finder sted i Fredericia den 25. januar

Kirken gør det godt – men kan kommunikere bedre. Det vil Paula Larrain inspirere til på Kirkernes Mediedag lørdag den 25. januar 2014.

Dagen arrangeres af Danmarks Kirkelige Mediecenter og Kirkeligt Medieakademi i fællesskab og samler over 100 præster, menighedsrådsmedlemmer og kirkemedarbejdere til tre hovedoplæg og 18 workshops i smukke omgivelser på Trinity i Fredericia.

Trækplaster er uden tvivl journalist og tidligere studievært Paula Larrain, som også er medlem af menighedsrådet i den lokale sognekirke. Hun vil tale om ”Kirkens aktiviteter set fra pressens perspektiv”.

– Gennem mit menighedsrådsarbejde har jeg oplevet de mange gode aktiviteter, der foregår rundt omkring i kirkerne. Men desværre har de færreste tiden og overskuddet til at få det hele kommunikeret ud i den brede befolkning. Det lægger mig derfor meget på sinde at forbedre vilkårene for de fantastiske muligheder, som kirken rummer. Ud fra en professionel vinkel vil jeg give konkrete råd til, hvordan man kan forbedre kommunikationsprocessen i det enkelte sogn, siger hun.

Den anden hovedtaler er Kirstine Helboe Johansen, der er adjunkt i praktisk teologi ved Aarhus Universitet. Hun arbejder med danskernes forhold til kirken og opfordrer til kommunikation ”med udgangspunkt i modtagerens undren, spørgsmål og holdninger”:

– Med udgangspunkt i danskernes forhold til kirken udfordrer jeg det gængse syn på modtageren – bl.a. i forhold til sprogbrug og hvordan et budskab modtages. Og hvordan påvirker alt dette så kirkernes arbejde med kommunikation?

Kirkernes Mediedag inviterer til 18 workshops i tre spor med medarbejdere, der har fingeren på pulsen i kirkens daglige kommunikation. Generalsekretær for Bibelselskabet, Morten Thomsen Højsgaard, opsummerer dagen med en serie skarpe anbefalinger.

Er man hurtig på aftrækkeren kan man spare 500 kr. pr. deltager ved tilmelding inden den 15. december på www.mediedag.dk.

 

Kontakt for yderligere oplysninger

Danmarks Kirkeligt Mediecenter, direktør Helle Janderup Jensen, mobil 2464 2120

Kirkeligt Medieakademi, direktør Svend Løbner Madsen, mobil 28 707 703

Hent flyer og program for mediedagen her

Århus Stift » 2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *