Statsminister: Vi lider under for lidt kristendom

Statsminister: Vi lider under for lidt kristendom

Statsminister: Vi lider under for lidt kristendom

De seneste terrorangreb i Storbritannien kom til at spille en rolle ved en af årets vigtigste reformationsgudstjenester i Haderslev pinsesøndag

Hundredevis af mennesker står foran Haderslev Domkirke. Tilskuerne kan følge gæster fra kulturlivet, Christiansborg og forskellige kirker ankomme til kirken, hvor Reformationen skal fejres med en gudstjeneste. De indbudte tæller både Dronning Margrethe II og flere ministre, heriblandt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). 
 
Men der er lagt en dæmper på dagens fejring af Reformationen. Det vidner det massive politiopbud og betonklodserne på gaden om. Betonklodserne er der som en sikkerhedsforanstaltning på grund af nylige terrorangreb begået med motorkøretøjer.

Samtidig indløber der stadige opdateringer om det terrorangreb i London, der blev begået aftenen før søndagens gudstjeneste. Indenfor laver DR’s fotografer de sidste forberedelser, mens de fremmødte venter på Hendes Majestæt Dronningens ankomst til denne nationale, fælleskirkelige festgudstjeneste, der skal markere Reformationen, og som er et af reformationsårets højdepunkter for folkekirken.

I talerne og prædikenen sætter terroren også sit aftryk på festlighederne. Det mærkes blandt andet i statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved gudstjenestens afslutning:
 

(Why?)

Published at Mon, 05 Jun 2017 05:53:00 +0000