Spred glæde til udsatte børn i julen

Mission Øst samler ind til udsatte børn op til jul. Nogle af børnene døjer med handicap. En af dem er Ram, der blev slået så meget, at han blev blind. I dag går han i blindeskole.

Julen er hjerternes fest. Her er glæde, sang og gaver. Men sådan er det ikke for alle børn i verden. Slet ikke for børn med handicap i lande som
Nepal. Læs mere…

Derfor vil Mission Øst gøre en ekstra indsats for at skabe juleglæde for udsatte børn, der døjer med et handicap, som Ram gør.

Mission Øst samler ind i julen

Slået blind

Historien om drengen Ram er hjerteskærende. Han vokser op i en bjergby i Himalaya; faderen dør, hans mor bliver alvorligt syg.

Da han er for lille til at arbejde, mener Rams ældre brødre, at han spiser for meget. Som straf banker de den forsvarsløse dreng med kæppe, til han får åbent kraniebrud. Langsomt svækkes Rams syn, snart er han blind. Det ”værdiløse” barn forvises til kostalden, alene og nedbrudt. Når han er sulten, må han krybe ud og tigge mad hos naboerne.

Får nyt livsmod

Sådan lever Ram i to år. Men han blev fundet af ansatte fra en blindeskole i Humla, som Mission Øst arbejder sammen med. De tager ham til sig, giver ham husly og mad, lærer ham at bruge stok og læse punktskrift. I dag suger han viden til sig og er fuld af livsmod.

Ram er en blevet en rigtig humørspreder. Han er blevet den bedste til at gribe klokkebolden, der hjælper med øre-til-hånd koordinering. Gennem punktskrift får han adgang til en helt ny verden af viden.

Hjælp børn som Ram

Skal en del af årets julegaver gå til børn som Ram?

Mission Øst indsamler penge til at hjælpe sårbare børn og deres familier til at overvinde handicap, sult, fattigdom og psykiske mén. Børn, der ofte anses som andenrangs-mennesker og ofte på forhånd er dømt ude af både familie og samfund.

Mission Øst er kirkepartner

Interesserede kan donere via www.missioneast.org.