Skimmelsvamp i præstegård

Skimmelsvamp i præstegård

Skimmelsvamp i præstegård – gode råd

Skimmelsvamp i præstegård er desværre blevet et hyppigt problem. Mange menighedsråd får til opgave at undersøge det og finde en løsning på problemet.

TV udsendelser om skimmelsvamp, der gør præster syge

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-04-02-praest-fik-problemer-med-at-traekke-vejret-kirken-er-stadig-lukket

Aviserne fortæller ofte om skimmelsvamp i præstegårde. Her er et udpluk fra 2019 :

  • Kerteminde Præstegård har stået tom siden oktober. Den skal bygges om og rengøres for skimmelsvampe
  • Den gamle præstegård i Flødstrup er hårdt angrebet af skimmelsvamp. Renoveringen bliver dyrere end ventet, og menighedsrådet undersøger …
  • Præstegården i Bjolderup er så hårdt angrebet af skimmelsvamp, at menighedsrådet ønsker den revet ned.

Kirker har fået mange påbud skriver 3F

Er der skimmelsvamp i præstegården?

For at undersøge om der er skimmelsvamp kan man kontakte Teknologisk Institut    www.teknologisk.dk

Tegn på skimmelsvamp

Symptomer på skimmelsvamp

Se alle virksomheder der kan hjælpe ved skimmelsvamp

Skimmelsvamp i kirke afhjælpning

Vejledning om håndtering af skimmelsvamp i præstegård

En ny vejledning kan finde på hjemmesiden www.kirketrivsel.dk

Nu er der kommet en vejledning med en fremgangsmåde ved mistanke om skimmelsvamp. Vejledningen giver også råd om konstatering af skimmelsvamp og vejledning om forebyggelse

Her ligger også nogle gode videoer.

 

Vejledningen om skimmelsvamp fra 2014

Det er landets stifter, Præsteforeningen, Provsteforeningen og Landsforeningen af Menighedsråd der i  fællesskab har udarbejdet vejledningen. Det er udgivernes håb, at vejledningen kan være med til at forebygge at der opstår skimmelsvamp i boligerne. Hvis der konstateres skimmelsvamp i en tjenestebolig, kan vejledningen give  en håndsrækning til, hvordan problemet håndteres.

 

Skimmelsvamp i præstegård

Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til vejledningen kan der rettes henvendelse til Viborg Stift, der altid står til rådighed med råd og vejledning. For at undersøge om der er skimmelsvamp kan man kontakte Teknologisk Institut    www.teknologisk.dk Vejledningen om skimmelsvamp

Vejledning om håndtering af skimmelsvamp på kirketrivsel.dk

Skimmelsvamp i præstegårde er desværre blevet et hyppigt problem, og mange menighedsråd står over for opgaven med at undersøge og løse dette problem. Aviser har ofte rapporteret om tilfælde af skimmelsvamp i præstegårde. Her er nogle eksempler fra medier, TV og aviser:

  1. Kerteminde Præstegård: Denne præstegård har stået tom siden oktober og skal nu renoveres og rengøres for skimmelsvampe1.
  2. Flødstrup Præstegård: Den gamle præstegård i Flødstrup er hårdt angrebet af skimmelsvamp, og renoveringen bliver dyrere end ventet1.
  3. Bjolderup Præstegård: Her er skimmelsvampen så alvorlig, at menighedsrådet overvejer at rive præstegården ned1.

For at undersøge, om der er skimmelsvamp i en præstegård, kan man kontakte Teknologisk Institut1. Der findes også vejledninger om håndtering af skimmelsvamp, som kan hjælpe med at konstatere og forebygge problemet. Disse vejledninger er udarbejdet af landets stifter, Præsteforeningen, Provsteforeningen og Landsforeningen af Menighedsråd12.

Skimmelsvamp kan være et helbredsproblem og kan give gener og allergi for præster, kirketjenere, organister og andre kirkelige medarbejdere3. Derfor er det vigtigt at tage dette problem alvorligt og følge de relevante råd og vejledninger.

Fugt i kirker

3 tanker om "Skimmelsvamp i præstegård"

Kommentarer er lukket.