Religionspædagogen flytter fra Fyn

Den religionspædagogiske konsulent i Fyens Stift, Fritze Steiner-Johnsen, flytter "hjem" til Sjælland. Hun har siden 2011 været ansat som religionspædagogisk konsulent i Fyens Stift, og det er med stor beklagelse at Fyens Stift skal sige farvel til Fritze Steiner-Johnsen.

”Fritze Steiner-Johnsen blev ansat i en nyoprettet stilling, og hun har betydet meget for udviklingen af det religionspædagogiske arbejde i stiftet. Hun har været en stor drivkraft og ressource. Så vi kommer til savne hende men ønsker hende alt det bedste i sit nye job, ” siger biskop Tine Lindhardt.

Religionspædagogik er et stort og bredt felt, og en af Fritze Steiner- Johnsens opgaver var at forberede en fokuseret indsats til gavn for præster og sogne.
Her fortæller Fritze Steiner-Johnsen om sine 3 år i jobbet samt de nye udfordringer:

"Som noget af det første sendte jeg et spørgeskema ud til de fynske præster for at danne mig et overblik over prioriteringen af de religionspædagogiske opgaver. Der blev først og fremmest udarbejdet nyt konfirmandmateriale med inddragelse af mange forskellige undervisningsformer. Der blev udgivet Nyhedsbreve, hvor præster bl.a. kunne læse om minikonfirmandlejr, konfirmandlejr, kirke og voksne i lære hos hinanden og meget, meget mere.
Jeg har også haft den fornøjelse at komme ud i sogne og provstier for at fortælle om alle de nye tiltag. Og den religionspædagogiske konsulent er et fast led i præsternes efteruddannelse. Det har været en gave at få lov til at arbejde med de nye og meget dygtige præster. Jo, det har bestemt været et meget alsidigt job, hvor jeg har arbejdet i mange netværk bl.a. sammen med ungdomspræsten Susanne Holst og skole-kirketjenestens leder i Odense, Esbern Skovgaard. Også møderne i det religionspædagogiske udvalg har båret megen frugt.
Jeg havde egentlig tænkt at fortsætte i dette spændende job nogle år endnu, men vidste godt, at jeg en dag gerne ville være præst igen og gerne i nærheden af København, hvor to af vores sønner og familien bor. Men da stillingen som sognepræst i Værløse-Hareskov blev slået op, var det fristende at søge den, da det er sogne, der ligger lige ved siden af den by, min mand og jeg er vokset op i. Det er sogne vi begge kender rigtig godt til. Der er en god stemning i disse sogne. Man vil sin kirke, har mange frivillige og rigtig mange konfirmander. Og vigtigst af alt; der er dygtige og gode menighedsråd, ansatte ved kirkerne og præstekolleger.
Men det er bestemt med vemod, at vi forlader Fyn. Det har været 15 fantastiske år, hvor vi har mødt så mange dejlige mennesker. ”
http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt