RELIGION KAN IKKE REDDE KLIMAET, MEN MENNESKER KAN

RELIGION KAN IKKE REDDE KLIMAET, MEN MENNESKER KAN

RELIGION KAN IKKE REDDE KLIMAET, MEN MENNESKER KAN

FOLKEKIRKE BISKOP PETER FISCHER-MØLLER, IMAM ABDUL WAHID PEDERSEN, KATOLSK PASTOR DANIEL NØRGAARD OG OVERRABBINER JAIR MELCHIOR DISKUTERER KLIMA

Kirkepartner Magasin forside
Religion kan ikke redde klimaet, men mennesker kan, siger biskop Peter Fischer-Møller

Kan religion redde klimaet, lyder debatmødets overordnede spørgsmål. Ifølge Peter Fischer-Møller er svaret nej.

»Religion kan ikke redde klimaet, men mennesker kan. Vi mennesker kan gøre en væsentlig positiv forskel for at redde klimaet, men religionerne kan være med til at perspektivere debatten. Når vi kalder verden for Guds skaberværk, får vi øjnene op for, at naturen har værdi i sig selv. Mennesket er forvalter af Guds skaberværk, og dermed står vi til ansvar over for andre i vores måde at bevare naturen på,« siger Peter Fischer-Møller.

 

 Den 7. marts i Politikens Hus i København mødes lederne for de største religioner i Danmark til et debatmøde om klimaforandringer.

Det er første gang, at religiøse ledere i Danmark mødes omkring et fælles budskab for et bedre klima, men for en af deltagerne, biskop Peter Fischer-Møller, er det ganske naturligt.

»Som trossamfund øser vi af et religiøst-poetisk sprog, som åbner perspektiver i forhold til naturen, menneskesyn, ansvar for verdens mest udsatte og en håbsdimension. Vi har altså noget at bidrage med til debatten. Ikke i form af færdigpakkede svar, men snarere i form af spørgsmål til den vækst- og konkurrenceevneideologi, som hærger vores samfund,« siger Peter Fischer-Møller.

»Som repræsentanter for forskellige danske trossamfund er vi enige om, at også troende mennesker har et ansvar for at bevare kloden/skaberværket, så vores efterkommere får mindst ligeså gode vilkår som vi selv har fået. Her står det centralt at anerkende problemet med de menneskeskabte klimaforandringer, som netop truer vores børnebørns livsvilkår,« siger de i en fælles udtale forud for debatmødet.

Klima og paven

Debatmødet er arrangeret af Det Økologiske Råd, Folkekirkens Nødhjælp og Politiken Live. Musikalsk optakt vedIsam B. fra Outlandish og digter/sanger Janne Mark. Ordstyrer er Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Tid:  mandag den 7. marts kl. 16.30

Sted
Pressen, Politikens Hus
Vester Voldgade 33
København V.

En tanke om "RELIGION KAN IKKE REDDE KLIMAET, MEN MENNESKER KAN"

Kommentarer er lukket.