Pilgrimsvandring for klimaet

klimavandring til Paris
Klimavandring til Paris. Foto: Grøn Kirke
klimapilgrimsvandring
klimapilgrimsvandring

Pilgrimsvandring for klimaet – klima-pilgrimsvandring til Paris I august vandrer klimabekymrede  fra det nordligste Skandinavien i retning mod klimatopmødet i Paris (COP21) til december.

klimavandring til Paris
Klimavandring til Paris. Foto: Grøn Kirke

Kirker og kirkelige organisationer i Europa og Afrika har organiseret en ’klima-pilgrimsvandring’ mod Paris. Det er en fælles besindelse på klimaets sårbarhed og et udtryk for solidaritet med den fattige del af verdens befolkning, der lige nu mærker klimaforandringerne på egen krop. Samtidig sender klima-pilgrimsvandringen et stærkt signal til de politiske ledere om en ambitiøs aftale på klimatopmødet i november: Politikerne må gå foran, begrænse CO2-udledningen og tage et fælles ansvar for at hjælpe dem, der rammes hårdest af klimaforandringer. Ruten gennem Danmark Ruten gennem Skandinavien og Europa går fra 10. august til 13. september gennem Danmark – fra Hirtshals i nord, Helsingør i øst til grænsen i syd. Her føres en ’stafet’ gennem landet. Mere information på www.klimapilgrim.dk. Om klimapilgrimsvandringen Klimapilgrimsvandringen er blevet til på initiativ af kirker fra hele verden sammen med Kirkernes Verdensråd. I Danmark organiseres klimapilgrimsvandringen af Grøn Kirke i samarbejde med Korsvej, Areopagos og Folkekirkens Nødhjælp.

http://www.klimapilgrim.dk/

http://kirkeaktuelt.no/ga-for-klima/

http://www.klimapilegrim.no/

http://www.oikoumene.org/en/press-centre/news/pilgrims-for-climate-justice-plan-to-impact-cop-21-in-paris

 

About Carsten Dybkjær 697 Articles
Jeg har arbejdet som sognepræst i 30 år. Samtidigt har jeg arbejdet med kommunikation. Min interesse for kommunikation og medier har jeg fået opdateret med en tillægsuddannelse i journalistik, diverse IT uddannelser, samt masterclass i kommunikation.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.