Peter Fischer-Møller klimaambassadør

Peter Fischer-Møller  international klimaambassadør

Peter Fischer-Møller, biskop over Roskilde Stift, er netop blevet udnævnt til international klimaambassadør af den tværkirkelige organisation ACT Alliance.

Kirkepartner Magasin forside
Kirkepartner Magasin

Peter Fischer-Møller, biskop over Roskilde Stift, er netop blevet udnævnt til international klimaambassadør af den tværkirkelige organisation ACT Alliance, der arbejder i flere end 140 lande. Det er sket i forbindelse med organisationens kampagne ACT now for climate justice, der er iværksat for at skabe opmærksomhed op til denne klimatopmøde i Paris.

»Jeg er beæret over at være udnævnt til klimaambassadør. Det er afgørende for vores børns og børnebørns, ja for hele klodens fremtid, at vi i fællesskab i Paris når frem til aftale, som dæmper den menneskeskabte globale opvarmning. Det har vist sig, at det er svært for politikerne at prioritere et langsigtet fælles problem som de menneskeskabte klimaforandringer højt nok i forhold til de mere lokale problemer der i højere grad har mediernes bevågenhed. Derfor må civilsamfundet presse på og vise vejen mod en bæredygtig fælles fremtid,« siger Peter Fischer-Møller og fortsætter:»ACT Alliance har bedt en række religiøse ledere om at stille sig til rådighed som klimaambassadører. Klimaforandringerne er noget, der vedrører alle uanset tro. Men troen kan være med til at åbne nogle særlige perspektiver i klimadebatten. For mig er det afgørende, at kristendommen gør os opmærksom på, at jorden er en del af Guds skaberværk og har værdi i sig selv uanset nytteværdien for os mennesker. Kristendommen påpeger det særlige ansvar, vi som mennesker har som forvaltere af Guds skaberværk. Vi har et særligt ansvar for mennesker i nød og dem, som af den ene eller anden grund ikke kan klare sig selv. Og så har vi et håb at holde os til baseret på troen på, at verden ikke kun er i vores skrøbelige hænder, men også i Guds hånd. Troen kan hjælpe os med at holde liv i håbet om, at det kan lade sig gøre at få indgået en god klimaaftale, der for alvor tager fat på problemerne.«
Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, glæder sig over den nye klimaambassadør:

»Peter Fischer-Møller har gennem årene gjort en stor indsats for klimaet, og det er med rette blevet bemærket i udlandet. Derfor vil han være en god og stærk repræsentant for Danmark i forbindelse med de forestående klimaforhandlinger,« siger hun.

Tekst Bo Nygaard Larsen