Opfordring fra nationalmuseets inspektør:


”I 2017 indtræffer et bemærkelsesværdigt jubilæum med verdenshistoriske dimensioner, nemlig 500-året for Martin Luthers opslag på kirkedøren i Wittenberg af de 95 teser med kritik af den katolske kirkes afladshandel. Hændelsen satte gang i den serie af begivenheder i Europa, der sammenfattes under betegnelsen reformationen. Ikke kun den lutherske, men alle protestantiske kirker, ja, for så vidt også den romerskkatolske kirke, regner 1517 som reformationsåret.” 

Sådan skriver Nationalmuseets museumsinspektør Poul Grinder-Hansen i til landets museer. Det sker i tidsskriftet ”Danske Museer,” hvor han sammen med Niels Henrik Arendt, Reformationspræsidiets sekretariat og folketingest rådgiver vedr. 2017, opfordrer museerne til at markere reformationsjubilæet i 2017. De skriver sådan:  

”Det vil være oplagt for en del af de danske museer, både kunst- og kulturhistoriske, at benytte jubilæumsårene til udstillinger og/eller arrangementer i tilknytning til eksisterende samlinger, og denne artikel skal ses som en opfordring til, at man begynder at tænke i de baner, så at danske museer tager reformationsjubilæet med i deres langtidsudstillingsplanlægning.”

Læs hele artiklen – klik her

Også på Fyn er forberedelserne til reformationsåret i fuld gang. Her har biskop Tine Lindhardt opfordret museer, arkiver, biblioteker og uddannelsesinstitutioner til at deltage i reformationsfejringen. Følg med i planlægningen af reformationsåret – klik her     
http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt