Ny præst i Hinnerup Pastorat

Eva PedersenHinnerup Pastorat får ny sognepræst fra 16. november. Det er Eva Pedersen, der kommer fra en stilling som sognepræst ved Ådalen Pastorat i Syddjurs provsti

Har altid været troende

Eva Pedersen har ikke altid vidst, at hun skulle være præst. Hun er ikke fra en familie af præster, og hun var ikke vant til at gå i kirke hjemmefra. Til gengæld var der højt til loftet, og det var ofte livets store spørgsmål, der blev vendt ved middagsbordet.

”Jeg kommer fra en familie, hvor vi altid har diskuteret de store eksistentielle spørgsmål – ikke mindst troen, og jeg har altid selv været troende. Min interesse for trosspørgsmål, for kristendommens og kirkens historie og for etiske spørgsmål, blev derfor vakt i en tidlig alder, og det var for at få lov til at dykke mere ned i alt det, at jeg begyndte at læse teologi,” fortæller Eva Pedersen.

Overvejede kunstakademiet

Men selv om Eva Pedersen fra en tidlig alder var troende, var vejen til teologistudiet alligevel ikke banet. Hun og hendes mand fik tidligt to døtre, og hun brugte nogle år på at holde forældreorlov. Hun overvejede også at søge ind på kunstakademiet, inden hun besluttede sig for at begynde at læse teologi og blive præst.

”I 2000 begyndte jeg at læse teologi, og efter pastoralseminariet fik jeg embede som 50% sognepræst i Virring – Essenbæk. De første seks måneder, blev jeg derudover konstitueret sognepræst på 50% i Sct. Mortens kirke og Dronningborg kirke i Randers, hvor jeg i forvejen underviste konfirmander. I juni 2009 fik jeg embede som sognepræst i Ådalen i Syddjurs Provsti, hvor jeg har været siden.”

Formen ikke det vigtigste – det er evangeliet

Eva Pedersen fortæller, at man nogle gange an møde den holdning, at højmessen er ’folkekirkens kerneydelse’, og at man ikke skal lefle for folk. Det er Eva Pedersen ikke helt enig i.

”For mig er højmessen også vigtig og jeg holder rigtig meget af den. Men man er ikke folkekirke, hvis man kun er kirke for de folk, der holder af højmessen. Det vigtigste må aldrig være formen – heller ikke højmessens form. Det vigtigste må og skal være Evangeliet,” mener hun.

Og evangeliet kan komme ud til folk på mange måder, mener Eva Pedersen. Hun glæder sig til at holde forskellige former for gudstjenester, så Evangeliet bliver vedkommende for folk i Hinnerup.

”Jeg er meget optaget af, at vi ikke alene skal være kirke for vores menighed, men med vores menighed, og af at vi er kirke på bedst mulig måde på netop det sted, hvor vi er. Det har været en drivkraft for mig i Ådalens Pastorat, og det vil det også være i Hinnerup,” siger hun.

Århus Stift » 2015