Leise Christensen sognepræst i Aarhus

Leise Christensen sognepræst i Aarhus
Leise Christensen
Leise Christensen sognepræst i Århus

Cand.theol. og Ph.d., Leise Christensen, er per 1. november ansat som sognepræst i Skt. Johannes Pastorat i Aarhus. Indsættelsesgudstjenesten holdes i Skt. Johannes Kirke den 14. november kl. 10.30, hvor alle er velkomne

Leise kommer fra en stilling som lektor ved Folkekirkens Uddannelse- og Videnscenter i Løgumkloster, som er folkekirkens pædagogiske institut for efteruddannelse. Det er dog ikke første gang Leise Christensen iklæder sig præstekåben. Fra 2001 til 2007 var hun sognepræst i Sdr. Lem Sogn i Ringkøbing provsti, mens hun fra 1995 til 2001 var undervisningsassistent og ekstern lektor på Aarhus Universitet, afd. for Gammel Testamente.

Leise Christensen er en kvinde med mange jern i ilden. Hun fungerer blandt andet som censor på de teologiske fakulteter i København og Aarhus, er bestyrelsesmedlem i Bibelselskabet, medlem af Eksternt Råd ved Det teologiske Fakultet i Aarhus, medlem af det biskoppelige arbejdsudvalg om dåbsoplæring og medlem af Internationalt Konfirmationsudvalg. Hun er desuden forfatter til en lang række forskningsbaserede artikler med primært fokus på områder som religionspædagogik, konfirmationsforberedelse, Gammel Testamente, prædiken- og dåbsvejledning.

Århus Stift » 2015