Indsamling til mission og diakoni

Den nye indsamlingsliste, som ved årets begyndelse afløste den traditionelle kollektliste, opfordrer i høstperioden til at samle ind til 12 forskellige organisationer. Et af projekterne er Mission Afrikas “På to hjul i bushen”. Her foregår missionen på motorcykel.

indsamling.folkekirken.dk kan man læse om fulanerne, som er det største nomadefolk i Afrika. De cirka 18 millioner fulanere lever i Vestafrika, og 900.000 af dem opholder sig i Cameroun. Integrationen er vanskelig, og når tilbud om skolegang og medicin sjældent når fulanerne, er de i fare for at blive hægtet af udviklingen.

Mission Afrika arbejder sammen med Den Lutherske Brødrekirke i det nordlige Cameroun om at hjælpe fulanerne med tilpasningen til det moderne samfund og sikre, at de får en værdig dagligdag og møder det kristne budskab.

Indsatsen er bæredygtig
Ti evangelister fra kirken bruger motorcykler til at komme rundt til de muslimske fulanerne, som gerne vil tale om religion og de daglige udfordringer. Og både Biblen og lægetasken er med.

– Målet med projektet er todelt. Vi skal nå ud til fulanerne, så de kan høre om kristendommen, og det skal gøres bæredygtigt. Vi hjælper dem med læseundervisning og med at studere Biblen. Projektet skal også fremme sundheden blandt fulanerne, derfor instruerer evangelisterne i beskyttelse mod malaria og metoder, der skal sikre rent drikkevand. Det siger Maria Haahr, supportkoordinator ved Mission Afrika.

Opmærksomhed på udlandet
Indsamlingen i kirkerne gør ifølge Maria Haahr fra Mission Afrika ikke alene en stor forskel i kroner og øre. Opmærksomhed på projekter i udlandet er også vigtig:

– Vi er også alle en del af en global kirke. Med indsamlingen hører kirkegængerne om, hvordan kirken arbejder i Afrika.  Det giver mulighed for overvejelser omkring det at være kirke i Danmark.

“På to hjul i bushen” er bare et af de projekter, som kan modtage støtte, når denne indsamlingsperiode stiller skarpt på at hjælpe kirkelige organisationer i udlandet. På listen findes blandt andet også Folkekirkens Nødhjælp, Spedalskhedsmission og Evangelisk Luthersk Missionsforening. Du kan læse mere om alle organisationerne på indsamlingslistenher.

FAKTA:
 

  • Folkekirkelige Organisationers Fællesudvalg (FKOK) udarbejder indsamlingslisten og godkender organisationerne, som optages. Alle indsamlingsorganisationer på listen skal leve op til indsamlingsbranchens (ISOBRO) etiske retningslinjer.
  • Præst og menighedsråd beslutter, hvad der skal samles ind til i den lokale kirke.

Folkekirken.dk – Seneste nyt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *