Hjælp Irak og bed for forfulgte kristne

Hjælp Irak og bed for forfulgte kristne

Sådan lyder op fordringen fra biskopper i hele landet.

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen siger :

”De frygtelige begivenheder, vi er vidne til i Nordirak i øjeblikket, kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Kristne, Yazidier og andre religiøse minoriteter bliver jaget på flugt fra deres hjem eller myrdet på brutal vis, når de ikke lader sig tvangsomvende fra deres tro. Som verdenssamfund må vi reagere, når basale menneskerettigheder som tros- og religionsfrihed i den grad bliver undertrykt.


Fyns biskop, Tine Lindhardt peger på tre ting, som de fynske folkekirkers præster og menighedsråd kan gøre for at støtte de forfulgte mindretal:

• arrangere en forbøns-gudstjeneste eller lade en forbøn indgå i kirkebønnen
• samle ind til fordel for nødhjælpsarbejde i regionen
• søge viden om den alvorlige situation og være med til at formidle den nuanceret

I Roskilde Stift har biskop Peter Fischer-Møller i samarbejde med sognepræst Thomas Emil Hornemann-Thielcke skrevet et forslag til bøn for Nordirak og Mellemøsten samt et forslag til liturgi til forbøns- gudstjeneste el. andagt for Irak.

Også på Folkekirkens mellemkirkelige Råds hjemmeside er der forslag til liturgi for en gudstjeneste, hvor man vender blikket fra sig selv og ud mod andre i fjerne lande og tænker på mennesker, der bliver forfulgt på grund af deres religion.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *