Fynsk kirke har fået venskabsmenighed i Egypten



Vor Frue Kirke i Svendborg greb chancen, da Danmission tilbød at hjælpe med at etablere kontakt med en venskabsmenighed i Egypten, og nu er venskabsmenigheden en realitet. 

”Det er en chance for at få venskab med kristne i andre lande, og samtidig er det en mulighed for at skabe et meningsfyldt projekt for vores egen menighed,” siger menighedsrådsmedlem Lars Kierulf Larsen. Han besøgte sammen med Danmission den nye venskabsmenighed i efteråret 2014, og det blev en uforglemmelig oplevelse. 

”Det er folk, der virkelig trænger til hjælp. Deres kirke blev brændt ned i forbindelse med muslimske ekstremisters optøjer i august 2013, og her over et år efter angrebet virker det stadig som en meget stor opgave at skaffe penge til at genopføre kirken,” fortæller han. 

Kontakt på Facebook
Lars Kierulf Larsen deltog under besøget i en gudstjeneste i menigheden, og han fik snakket med præsten, og det der svarer til vores menighedsrådsformand. 

”Nu skriver jeg med præsten på Facebook, og jeg mailer med menighedsrådsformanden. De virker meget glade for, at der er nogen der interesserer sig for dem,” fortæller han.

Lars Kierulf Larsen er lærer på Haars Skole i Svendborg, og han havde tegninger med til menigheden fra nogle af sine elever. Desuden medbragte han tusser og tegnesager, som han håber, at venskabsmenigheden kan få glæde af i søndagsskolen. En søndagsskole der i øvrigt holdes om fredagen, som er helligdag i Egypten. 

Arbejdet med venskabsmenigheden er stadig i sin begyndelse, men det er allerede nu lagt fast, at en række af indsamlingerne i Vor Frue Kirke går direkte til venskabsmenigheden. Pengene skal bruges som tilskud til at genopbygge kirken og til dialogarbejde med det omgivende samfund i Egypten.   

Det er Lars Kierulf Larsens håb, at kontakten med venskabsmenigheden vil vokse stille og roligt, så flere kirker og måske også kulturelle foreninger i Svendborg involveres og dermed får fokus på situationen i Egypten.

I første omgang skal der etables en følgegruppe blandt medlemmerne af menigheden ved Vor Frue Kirke i Svendborg, som skal holde kontakten med vennerne i Egypten. Venskabsmenigheden vil også blive inddraget i kirkebønnen i Vor Frue Kirke.  

”Vi har godt af ikke bare at leve i vores egen privilegerede kultur. Vi skal kigge lidt udad og foretage os nogle ting sammen, som kommer andre til gavn,” siger han. 

Læs Folkekirkens Mellemkirkelige Råds gode råd om venskabsmenigheder – klik her 

Læs om Danmission – klik her 

Læs Lars Kierulf Larsens beretning fra turen til Egypten i kirkebladet – klik her  

Faktaboks: Vor Frue Kirkes venskabsmenighed er en protestantisk (koptisk) menighed i en by i Minyaprovinsen i Øvre Egypten ca. 250 km syd for Kairo. Byen hedder Beni Mazar og har omkring 50.000 indbyggere. Den har 3 kristne menigheder, hvoraf de to fik deres kirke brændt ned den 14. august 2013 i forbindelse med muslimske ekstremisters optøjer.Optøjerne var en reaktion på det egyptiske militærs nedkæmpelse af protesterne efter General Abdul Fatah al-Sisis indsættelse som præsident.

Billedtekst: Lars Kierulf Larsen og hans medrejsende besøgte den svært beskadigede kirke og menighedens ødelagte klinik, hvor de hjalp fattige kristne og muslimer. 

http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt