Folkekirkens mellemkirkelige Råd – hvad er det?

Folkekirkens mellemkirkelige råd
Folkekirkens mellemkirkelige råd

 

Folkekirkens mellemkirkelige Råd – fra frivillig kirkelig organisation til en naturlig del af folkekirken

Folkekirkens mellemkirkelige Råd er en del af folkekirken. Rådet er det organ, som tager sig af folkekirkens kontakter til andre kristne kirker og kirkesamfund i Danmark og i udlandet.

Folkekirkens mellemkirkelige Råd blev i 1990 etableret  ved lov som en formel del af Folkekirken. Det er Rådets opgave at varetage kontakterne til andre kristne kirker og kirkesamfund i Danmark og i udlandet.

Før 1990 havde der eksisteret et mellemkirkeligt råd som en slags fri, kirkelig organisation, men med et usikkert mandat og finansieringsgrundlag. Med lovændringen blev der skabt klarhed om det mellemkirkelige arbejde i ind- og udland som en anerkendt forpligtelse for folkekirken.

Råd sidder med ved bordet i det nye Europa

Folkekirkens mellemkirkelige Råd blev til efter Berlinmurens fald. Nu var det muligt for danske menigheder at komme i kontakt med de menigheder i Østeuropa, som indtil da havde levet i isolation.

I dag er Østeuropa en del af det samlede Europa, men der er stadig teologiske mure, der adskiller, og som skal nedbrydes. Ikke fordi vi alle skal være ens, men fordi vi som kirker skal kunne sidde ved samme bord trods forskelligheder, skriver Folkekirkens Mellemkirkelige Råd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *