Flere skolebørn hører om folkekirken

Det er en fordobling i forhold til sidste skoleår viser en opgørelse fra projektleder Esbern Skovgaard. 

”Jeg havde forventet, at skolereformens ord om ”den åbne skole” og ”understøttende undervisning, ville give større søgning til Folkekirkens Skoletjeneste, men at springet fra sidste år ville blive så stort, havde jeg ikke turdet håbe på,” 
siger han. 

Opgørelsen viser, at ca. 250 odenseanske skoleklasser på en eller anden måde bruger skoletjenestens materialer i skoleåret 2014-2015. Det tilsvarende tal for sidste skoleår var ca. 115 klasser. 

”Der er meget rift om de undervisningstilbud, som giver en ekstra oplevelse ud over den almindelige undervisning på skolen,”
siger Esbern Skovgaard og tilføjer: 

”Vi skal tilbyde projekter, som giver noget ekstra til skolerne, og som lærerne selv kan have svært ved at skabe pga. presset tid og økonomi. Og vi skal tilbyde skolerne et samarbejde med Folkekirken i forlængelse af skolereformens princip om den åbne skole.”

Skoletjenesten tilbyder undervisningsmaterialer og gæstelærerbesøg til både indskoling, mellemtrin og overbygning. Et af de meget succesfulde tilbud er et rollespil om begravelsesritualer i jernalderen og i nutiden. Der er allerede mange klasser på venteliste til næste skoleår. 

Også projektet ”Kirsten og Kirkemusen”, som tilbydes indskolingen, er populært. Det er en medrivende teaterforestilling, som spilles i kirken, og hvor eleverne præstenteres for de seks vigtigste inventardele i kirken: døbefonten, prædikestolen, alteret og knæfaldet, kirkeskibet og korset. 

Se mere om folkekirkens skoletjeneste i Odense – klikher 

http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt