Faste-appel: Hjælp rohingyaer i Bangladesh

Fasteappel-Hjælpen-fra-kirker-i-Danmark-kan-forebygge-kolera-og-redde-tusindvis-af-menneskeliv..jpg
Fasteappel-Hjælpen-fra-kirker-i-Danmark-kan-forebygge-kolera-og-redde-tusindvis-af-menneskeliv..jpg

Faste-appel: Hjælp rohingyaer i Bangladesh

Faste er at tilsidesætte egne behov for et større formål.. Derfor opfordrer Mission Øst alle kirker til at støtte sundhedscentre og sundhedsteams og redde tusindvis af menneskeliv i de overfyldte flygtningelejre i Bangladesh.

Fasteappel-Hjælpen-fra-kirker-i-Danmark-kan-forebygge-kolera-og-redde-tusindvis-af-menneskeliv
Fasteappel-Hjælpen-fra-kirker-i-Danmark-kan-forebygge-kolera-og-redde-tusindvis-af-menneskeliv

Vi er midt i fastetiden, der varer frem til påske. Mission Øst opfordrer kirker til at bruge denne periode af kirkeåret på at rette opmærksomheden mod de næsten 700.000 rohingyaer. De er flygtet fra Myanmar til Bangladesh og lige nu opholder sig i overfyldte flygtningelejre, hvor en kolera-epidemi truer. Samtidig truer den årlige monsun-regn med at skabe voldsomme oversvømmelser.

Mission Øst forebygger smitte og livstruende sygdomme gennem vores samarbejdspartner, der opretter sundhedsklinikker, laver vaccinationsprogrammer og oplærer rohingya-flygtninge i at oplyse om hygiejne blandt lejrens beboere. Samtidig uddeler de frivillige sæbe og midler mod diarré.

Faste appel

Mission Øst appellerer til kirker over hele Danmark om hjælp til de mange familier, der lider og har stærkt brug for hjælp til at overleve.

– Sæbe og medicin redder liv. Med bare få kroner kan vi give mange familier medicin. Èn kirkeindsamling kan redde hundrede mennesker, skriver generalsekretær Kim Hartzner i en appel til kirkerne.

 

Fasten varer ifølge kirkeåret fra askeonsdag før Fastelavn til Påskelørdag. Mission Øst samarbejder med organisationen Medical Teams International, der driver flere sundhedscentre i flygtningelejrene i Cox’s Bazar i Bangladesh.

Nyhedsbrev om det der interesserer dig

Tips og lettelser til dig - bestil nyhedsbrev gratis

* indicates required
Ønsker mere information om:
About Carsten Dybkjær 687 Articles
Jeg har arbejdet som sognepræst i 30 år. Samtidigt har jeg arbejdet med kommunikation. Min interesse for kommunikation og medier har jeg fået opdateret med en tillægsuddannelse i journalistik, diverse IT uddannelser, samt masterclass i kommunikation.