Erik Clausen vinder kirkelig filmpris

Erik Clausen vinder kirkelige filmpris og får Gabrielprisen 2015 for sit smukke og nuancerede familiedrama Mennesker bliver spist.

Juryen med formanden Erik Vind:

– En film som både trækker på den danske tradition for den humoristiske folkekomedie og for den analyserende hverdagsskildring, som går ind under samfundets overflade og afslører de skæbner, der gemmer sig der. Som Erik Clausen selv malende har udtrykt det: ‘Hvis du dykker ned i telefonbogen, er der et drama!

Filmen sætter fokus på demens.

Sognepræst, Lars Hagensen, Fyens Stifts demensnetværk for præster og kirkeligt ansatte:

– På en gang morsom og rørende sætter Erik Clausen i sin film for alvor fokus på noget, som er et stigende problem både for samfundet og den enkelte, men desværre stadig omgærdet af mange tabuer – og det skønt demens er noget, der kan ramme enhver af os i morgen – eller også kender vi nogen, der allerede er ramt af lidelsen. Du går hjem ikke bare berørt, men tillige klogere.

Landsforeningen af Menighedsråd uddelte prisen på årsmødet på Nyborg strand i weekenden. Prisen uddeles for at  hædre en nordisk film, der giver tilskuerne en dybtgående oplevelse af åndelige, menneskelige eller sociale ideer og værdier.

Juryen bag Gabriel-prisen skriver også i sin udtalelse:

– Skal man opsummere filmens overliggende budskab i et enkelt bibelcitat, må det være med Paulus’ optimistiske ord fra hans første brev til Korinterne: ‘Kærligheden hører aldrig op. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt!

Læs hele kærlighedens højsang her