En ny slags ungdomsgudstjeneste

Tirsdag den 26. august møder to 7. klasser op i Vor Frue Kirke i Svendborg fra morgenstunden. De skal forberede en gudstjeneste – skrive prædiken, bede bønner og spille musik. Om aftenen møder de i kirken kl. 19.00 med deres forældre, bedsteforældre og søskende for at holde gudstjeneste, og bagefter er der kaffe med mere i sognehuset. 

Ideen kommer fra en af Haahrs Skoles lærere, Lars Kierulf Larsen, og den gennemføres i samarbejde med sognepræst Gitte Meyer Jørgensen.

”Gudstjenesten og den efterfølgene snak over kaffen giver en fantastisk mulighed for at nå ud til rigtig mange mennesker. Både folk der til daglig har med kirken at gøre, og også folk der sjældent kommer i kirke, og er skeptiske overfor den,” siger sognepræsten. 

Lars Kierulf Larsen er religionslærer, og det er ham der har taget initiativ til den utraditionelle gudstjeneste. I en artikel om projektet skriver han: 

” Er det ikke en forudsætning for at kunne træffe valg af religiøst og eksistentielt ståsted, at man som ung møder en mulighed for at give udtryk for religiøse og eksistentielle ”følelser”? Den mulighed vil jeg gerne give børn og unge uden at pådutte dem bestemte holdninger. Jeg er godt klar over, at kirkerummet ikke er et neutralt sted, hvis man kan udtrykke det sådant, men dette rum og dets historie og fortællinger giver en ramme for intensitet, koncentration og højtidelighed, som fællesrummet på en skole ikke kan give”. 

Læs artiklen – klik her 
http://www.fyensstift.dk/ – Seneste nyt