Biskopperne sætter fokus på dannelse og uddannelse


Uddannelse, der giver børn og unge eksakt viden er vigtig, så Danmark kan konkurrere med andre lande. Det skriver de tre biskopper og arrangører Elisabeth Dons Christensen, Kjeld Holm og Karsten Nissen i en pressemeddelelse.
Men det er også væsentligt, at skolen medvirker til at sikre en balance mellem dannelse og uddannelse ved at gøre børn og unge til hele, reflekterende og bevidste mennesker. Og det kan man kun gøre, hvis man også forholder sig til kultur, historie, litteratur og kristendom, skriver biskopperne i pressemeddelelen, hvor de også peger på vigtigheden af at uddanne eleverne til både individer og samfundsborgere:

Eleverne skal uddannes, så de kan gøre sig gældende i et samfund, som stiller store krav om viden og færdigheder, men de skal også dannes til at tage ansvar både for sig selv som individ og for det samfund, som de er borgere i, lyder det i pressemeddelelsen.
Debatindlæg i Politiken – Biskopper: Skolen skal hjælpe os til at blive hele mennesker
Oplæg og paneldebat
Oplægsholdere på konferencen er professor Ove Korsgaard, DPU, Aarhus Universitet. Professor Ove Kaj Pedersen, CBS København, højskoleforstander Jørgen Carlsen, Testrup Højskole, lektor Thomas Aastrup Rømer, DPU Aarhus Universitet og udviklingsdirektør Alexander Christian von Oettingen, UC Syddanmark.

Konferencen afsluttes med en panelsamtale over emnet ”Hvilket dannelsesbegreb ligger til grund for regeringens planer om folkeskolen?” Panelet består af folketingsmedlemmerne Pernille Vigsø Bagge, SF og Esben Lunde Larsen, Venstre, samt chefredaktør Jørn Mikkelsen, Jyllands Posten og uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang, Politiken.

Folkekirken.dk – Seneste nyt