Bibelhistorier af Ida Jessen

Bibelhistorier af Ida Jessen

Bibelhistorier af Ida Jessen

Ida Jessen er en af Danmarks mest populære forfattere. Nu har hun skrevet Bibelhistorier – en børnebibel med 29 levende fortællinger fra både Det Gamle og Det Nye Testamente.

Prisbelønnede Hanne Bartholin har lavet de vidunderlige illustrationer i denne meget flotte bog i stort format.

Ida Jessen (f. 1964) debuterede i 1989, og har skrevet romaner, noveller og børnebøger. Ida Jessen har modtaget en lang række priser, blandt andre De Gyldne Laurbær (2009) og Gyldendalprisen (2009). Ida Jessen er medlem af Det Danske Akademi. Sammen med Hanne Bartholin har hun skabt serien om elefantungen Carl. Læs interview.

Hanne Bartholin (f. 1962) er særligt kendt for sine børnebogsillustrationer og har modtaget flere priser, blandt andre Kulturministeriets Illustratorpris (2001) og Chen Bochui International Children’s Literature Award (2015). Endvidere har Hanne Bartholin udstillet sine værker og udgivet bøger i mange lande, blandt andet i Korea, Spanien, Japan og Sverige. Læs interview.

Bibelen for konfirmander

Anmeldelser


Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten:

“Ida Jessens ‘Bibelhistorier’ er et sandt mesterværk. Den store danske forfatters børnebibel bliver svær at overgå de næste mange årtier … Naturligvis skal Ida Jessen skrive en børnebibel. Og naturligvis bliver den brillant … kun få kan formidle så umiddelbart og enkelt og dog så dybt og rigt, som det sker her … Ida Jessen har sproget, overblikket, erfaringen, modet og ikke mindst fortroligheden med de bibelske tekster, som kan løfte genfortællingerne op i deres helt egen genre og ramme en stil, som er uden alder og forfaldsdato … Ida Jessen digter, mens hun fortæller, og de gamle historier rejser sig og lever og går lige i hjertet. Hun siger det, lige som det skal siges.” SEKS STJERNER

Thomas Bredsdorff, Politiken:

“Enkelt sprog, indfølende psykologi, respekt for historien – og et smil … De er så slidstærke, de bibelhistorier. De har det som kærligheden, de tåler alt og kan alligevel genkendes. Ida Jessens behandling af dem er præget af stor respekt og velgørende smil”. FEM HJERTER

Bibelskabets nye generalsekretær

Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen:

“Når man først har læst historierne, glemmer man dem aldrig igen.”

Svend Skriver, Kristeligt Dagblad:

“Smuk, elegant og nærværende genfortælling af Bibelen … Det er et klart, smukt og flydende sprog. Meget velegnet til oplæsning … Ida Jessen og Hanne Bartholin har skabt en fornem indgang til det kristne univers med deres nye bog”. FEM STJERNER.

Bibelselskabet på www.kirkepartner.dk

4 tanker om "Bibelhistorier af Ida Jessen"

Kommentarer er lukket.