Ansøgninger om konfirmationshjælp femdoblet

På 4 år er antallet af ansøgere, som søger støtte til at holde konfirmation, femdoblet. Det fortæller sekretariatschef for Børnesagens Fællesråd Inge Marie Nielsen, som blandt ser udviklingen som et resultat af den økonomiske krise:

– Alle ansøgerne er eneforsørgere, som er decideret fattige og altså lever for et meget lille rådighedsbeløb. 98% er kvinder, som er langvarigt væk fra arbejdsmarkedet, ofte fordi de selv, eller deres børn, er syge.

Fik støtte til konfirmation
En af dem, der sidste år modtog støtte, er Karina Juul, som bor alene med sin datter. For 4 år siden måtte hun holde op med at arbejde på grund af gigt og er nu på kontanthjælp. Familien har et rådighedsbeløb på 3800 kr. i måneden og havde derfor ikke selv råd til at holde konfirmation.

– De tilskud, vi fik, gjorde, at Stine kunne få en gave og tøj til sin konfirmation og Blå Mandag. Vi var 21 i alt til festen, som blev fejret i mine forældres udestue, siger Karina Juul og fortsætter:

– Det var vigtigt for mig, at Stine fik lov at være ligesom alle de andre til sin konfirmation, hun skulle ikke føle sig udenfor eller anderledes. Nu kunne hun komme i skole og fortælle, at hun også havde haft en fest.

Kirker samler ind
I Opstandelseskirken i Albertslund samler de ind til Børnesagens Fællesråd ved konfirmationsgudstjenesterne, fortæller sognepræst Uffe Lundin:

– Festen og gaverne hænger sammen med det, der foregår i kirken, og ingen af delene kan undværes. Til vores konfirmationsgudstjenester fortæller vi, at man ved at bidrage kan hjælpe andre konfirmander til at få en god dag, siger Uffe Lundin og fortsætter:

– Vi møder ofte her i kirken konfirmandforældre, som ikke har overskud til at fejre deres børn. Markeringen af, at det unge menneske er ved at blive stort, er vigtig. Det er en dag, hvor barnet er i centrum, og det har vi alle brug for at føle, at vi er en gang imellem.

I mange kirker bliver der i løbet af året samlet ind til Børnesagens Fællesråd og Samvirkende Menighedsplejer, som begge yder støtte til familier, der ikke har råd til at fejre konfirmation.

Fakta

Folkekirken.dk – Seneste nyt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *