Anne Reiter domprovst i Maribo

Anne Reiter domprovst i Maribo
Anne-Reiter
Anne-Reiter bliver domprovst Maribo

Anne Reiter bliver  domprovst i Maribo

Anne Reiter er fra den 1. januar domprovst i Lolland-Falsters Stift.

”Jeg har eventyrtrang, og det har min mand også, så nu starter vi et nyt eventyr i Maribo.” siger Anne Reiter på www.fyensstift.dk, hvor de spørger, hvorfor hun forlader Fyn efter mere end 13 år som en markant sognepræst i Sankt Knuds Pastorat. Men der er flere grunde til, at hun har søgt det udfordrende lederjob som domprovst.

Læs biskop Steen Skovsgaards tale ved Anne Reiters indsættelse Har du mistet det gyldne håb 

”Jeg synes, det bliver spændende at være med til at lægge de overordnede linjer. Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe gode arbejdsvilkår for menighedsråd og præster – og fordele pengene på den rigtige måde,” siger hun.

Anne Reiter er ikke i tvivl om, hvad hun kommer til at savne mest på Fyn.

”Jeg kommer til at savne alle de mange børn og voksne, der har mødt mig med tillid. Nogle af de børn jeg har haft til babysalmesang er nu i konfirmationsalderen, og andre ser jeg til spaghettigudstjenester.  De kom i søndags og sagde til mig, at det er kedeligt, at jeg rejser. Det er meget rørende,” siger hun.

Anne Reiter har gjort et stort arbejde for børnene i pastoratet, men også for de voksne. For syv år siden tog hun initiativ til Fyns første ”Voksenkatekumenat”, hvor grupper af voksne mødes hvert efterår og vinter i samtalegrupper om tro. Desuden var hun en af hovedkræfterne i opbygningen af Center for Kristen Spiritualitet på Dalum Kloster.

”Jeg regner med at blive i bestyrelsen for centret, selvom jeg flytter til Maribo, og måske kan jeg ad den vej være med til at knytte kontakter på tværs af de to stifter. På Lolland-Falster er der en pilgrimspræst, og man er ved at opbygge et pilgrimscenter, så på den måde kan man måske sige, at jeg passer godt til Lolland-Falsters Stift,” slutter hun.

kilde: www.fyensstift.dk