Præster og flygtninge: Vi er klar til at hjælpe 

Præster og flygtninge: Vi er klar til at hjælpe

Overalt i landet er præster klar til at hjælpe flygtninge. Læs artikel af

Astrid Højbjerg www.folkekirken.dk skriver: 

Både i København og på Lolland-Falster er kirken parat, hvis politiet får brug for hjælp til at tage imod de mange flygtninge, som lige nu kommer til landet.

I København har Niels Nymann Eriksen, der er sogne- og indvandrerpræst ved Apostelkirken, givet Københavns Politi og kommunen besked om, at han og kirkens frivillige er klar, hvis politiet indkvarterer flygtninge i det midlertidige modtagecenter i Bavnehøjhallen på Vesterbro.

SE OGSÅ: Biskop: Vi må stå sammen om at hjælpe flygtninge

Niels Nymann Eriksen og kirkens frivillige er parat til at rykke ud med spil og legetøj, så de kan tage sig af de mange børn, som kommer til landet.

Også det sociale tilbud ‘Mødestedet’ som Vesterbro Provsti driver sammen med Danmission, vil åbne dørene for de mange flygtninge.

Her kan de få en kop kaffe og et par timer i hjemlige omgivelser.

BILLEDSERIE: Lysgudstjeneste for flygtningebørn

Biskop på besøg i Rødbyhavn

I Lolland-Falsters Stift, hvor hundredevis af flygtninge lige nu krydser stiftet, har biskop Steen Skovsgaard været i Rødbyhavn for at tilbyde politiet kirkens hjælp.

– Jeg har netop været nede i Rødbyhavn og talt med lederen af politiindsatsen i Rødbyhavn, Kim Kliver. Han var glad for biskoppens besøg, og gav udtryk for sin anerkendelse over herved at mærke folkekirkens interesse og medleven. Samtidig gjorde han opmærksom på, at der ikke var brug for mere praktisk hjælp, skriver han på sin blog.

SE OGSÅ: Biskop opfordrer til bøn for flygtninge på søndag

Gratis genbrug i konfirmandstuen

Mange andre kirker har lokale tilbud, som rækker ud til flygtningene.

I sommers ryddede Sct. Clemens Kirke i Randers konfirmandlokalerne og brugte dem som genbrugslager, hvor tøj, køkkenudstyr og møbler blev udleveret gratis til asylansøgere i området.

– Vi oplevede, at der var en kæmpe mangel på både møbler, tøj og køkkenudstyr blandt flygtningene. De har ingenting, når de kommer til landet, så fortæller June Christensen, der er kordegn i Sct. Clemens Kirke.

SE OGSÅ: Flygtninge har brug for hjælp – se hvordan du kan hjælpe

Mad-bank til sognets sultne

Sct. Clemens Kirke har også oprettet en Food-bank, hvor alle trængende i området kan komme forbi og få udleveret mad.

Ideen til Food-banken stammer fra USA, hvor kirker deler mad ud til folk, der ikke selv kan skaffe mad sidst på måneden.

– Initiativet er ikke søsat med specifikt henblik på flygtninge, men det har vist sig i høj grad at være dem, der har brug for hjælp til at få mad på bordet, fortæller kordegn June Christensen.

Madvarerne kommer fra beboere i området, som har kigget skabe og skuffer igennem for madvarer som pasta, ris, makrel og tun på dåse, og  andet med en holdbarhedsdato langt ude i fremtiden.

Fremmer integrationen

Folkekirken arbejder også med et mere langsigtet perspektiv for at fremme integrationen og danne netværk mellem nye og gamle danskere af både muslimsk, kristen og anden religiøs herkomst.

Folkekirken har eksempelvis indvandrerpræster, migrantpræster og asylpræster i hele landet.

I Ribe Stift har Folkekirkens Tværkulturelle Center kvinde- og mandeklubber, cykelværksted og sprogcafé, hvor fem frivillige undervisere hjælper nytilkomne med det danske sprog.

Kirken har et ansvar

Og selv om mange lokale foreninger, som ikke bygger på et kristens grundlag, gør en stor indsats for at hjælpe de mange nye i landet, så har folkekirken stadig et ansvar, siger Daniel Ettrup Larsen, der er stiftspræst for Folkekirkens Tværkulturelle Center i Ribe stift:

– Næstekærlighed er et bibelsk princip og grundlag for det, vores samfund er bygget på. Bare fordi kommunen eller den lokale sportsforening gør mange af de næstekærlige handlinger, som kirken oprindeligt stod for, er kirken ikke fritaget fra sit ansvar, siger han.

Vil du vide mere om folkekirkens arbejde med at tage imod flygtninge, kan du læse om Folkekirkens Asylsamarbejde her.

En tanke om "Præster og flygtninge: Vi er klar til at hjælpe "

Kommentarer er lukket.