Pinse med Luther

Pinse med Luther

Pinse med Luther

Pinse med Luther. Foto: Lars Hartig
Pinse med Luther

Pinse gudstjeneste med Luther er en tidsrejse fra fortiden, over nutiden og ind i fremtiden. Anledningen er 500 året for de 95 teser, der indledte Martin Luthers reformation af kirke og samfund. Pinse gudstjenesten

Pinse gudstjenesten tager udgangspunkt i den latinske messe. Den ændrede Luther, så menigheden kunne være med  i kirkens liv og virke.
Det er et udtryk for,  at kirken hele tiden må være i bevægelse. Deltagerne er selv er med til at sætte deres præg på gudstjenesten.

Tradition i Greve og Solrød i pinsen

Det er en tradition, at kirkerne i Greve og Solrød sætter hinanden stævne på Herrens Mark. I gudstjenesten er der indlagt en teltvandring. Her får man mulighed for at opleve Luther med alle sanser.
I ti telte på pladsen møder man de deltagende kirkers bud på, hvem Luther var. Man oplever, hvilken betydning han har i dag. Og hvordan reformationen skal fortsættes ind i fremtiden.

Som led i gudstjenesten samles der ind til et projekt under Det Danske Bibelselskab, der støtter forfulgte kristne i bl.a. Mellemøsten.

Pinse På Herrens Mark 2017 afholdes mandag d. 5. juni kl. 11 – 13 på plænen nord for Mosede Fort.

I tilfælde af dårligt vejr flyttes hele arrangementet til Karlslunde Strandkirke. Adressen er Karlslunde Mosevej 3, 2690 Karlslunde.

Der afholdes almindelig gudstjeneste i Kildebrønde kirke kl. 9.00.

En tanke om "Pinse med Luther"

Kommentarer er lukket.