Min kirkeoplevelse

Min kirkeoplevelse

Niels Vous

Tekst: Niels Vous 

Min eneste biologiske efterkommer, Ian Vous, blev født i 1984. Allerede i en alder af 10 år fandt vi ud af, at der var opstået noget sygdom. Der gik dog ganske mange år inden den rette diagnose så dagens lys, nemlig en kronisk immunforsvarsdefekt.

Ian døde i februar 2008. En måned forinden var han fyldt 24 år. Han blev bisat fra Sædden Kirke (Sædding er en nordlig forstad til Esbjerg).

Allerede mens den kroniske sygdom tog til, opstod mit behov for en eller anden form for bønner. De bønner omfattede dog også nogle ret kritiske bemærkninger/spørgsmål til Vor Herre – for ikke at sige skideballer..! Jeg mente – og mener – at det var meget uretfærdigt.

Helt overordnet følte jeg dog ikke, at jeg var ret god til bønner. Derfor begyndte jeg oftere og oftere at gå til almindelige gudstjenester. Her var der en præst, som – så at sige – var professionel udi i bønner.

Det benyttede jeg mig af. Helt lavpraktisk på samme måde som vi går til en tømrer eller mekaniker – eller hvad det aktuelle behov nu måtte være.

Højmessen var også et godt sted at finde ro og eftertænksomhed. Faktisk var der, i begyndelse, mange situationer, hvor jeg fravalgte altergangen. Jeg kom nemlig i kirken, mest for at finde roen, og lære af prædiken og blive inspireret af bønnen.

Den ene gudstjeneste tog den næste, og sådan endte det med, at jeg blev involveret i menighedsrådet her på Langeland, og hvor jeg i dag også er kirkeværge ved Tranekær kirke.

Hvis du også har en kirkeoplevelse, som du vil dele med andre, så send den til MHHY@KM.DK

Published at Fri, 18 Nov 2016 12:37:35 +0000