Kirkeministeren vil styrke kirkens sociale arbejde

Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen har besluttet at sætte fokus på kirkens sociale arbejde og påsken igennem Den folkekirkelige Udviklingsfond 2014. Manu Sareen siger om valget af diakoni som fokusområde:

“I mine øjne er noget af det fineste ved kristendommen budskabet om næstekærlighed og menneskers ligeværd. Kirkernes sociale indsats – også kaldet diakoni – er i mine øjne en helt naturlig del af det budskab. Diakoni handler både om at hjælpe de svageste og mest udsatte i vores samfund, men det handler også om at være med til at tage ansvar for fællesskabet uden for kirkens mure. Mange kirker og frie kirkelige organisationer gør allerede i dag et stort socialt arbejde. Den indsats skal vi udvikle endnu mere.”

Helt konkret betyder årets fokus, at der vil blive givet støtte til en række forskellige initiativer, der fremmer det sociale arbejde i sognene.

Ministeren har samtidig besluttet at videreføre sidste års indsatsområde omkring påsken. Derfor gives der også støtte til initiativer, der handler om påskens betydning som højtid og tradition. Fristen for at søge støtte fra Den folkekirkelige Udviklingsfond i 2014 er den 29. november 2013. Resultatet af årets ansøgningsrunde forventes offentliggjort i det nye år.

Fakta om udviklingsfonden Den folkekirkelige Udviklingsfond giver hvert år økonomisk støtte til initiativer, der er med til at udvikle livet i folkekirken. Yderligere oplysninger om Den folkekirkelige Udviklingsfond, ansøgningsprocedure og ansøgningsskema findes pådenne side. På udviklingsfondens side er det også muligt at læse om projekter, som tidligere har opnået støtte.
Ministeriet for Ligestilling og Kirke RSS feeds

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *