Sådan vil vi begraves – individuelt og meningsfuldt, men ikke traditionelt

Sådan vil vi begraves – individuelt og meningsfuldt, men ikke traditionelt

Sådan vil vi begraves – individuelt og ikke traditionelt

Sådan vil vi begraves i dag: på et sidste hvilested, der giver mening.  Moderne mennesker underlægger sig ikke længere traditionen, men vælger det, der giver mening for dem.Standardløsninger fungerer ikke for moderne mennesker i dag.    

Derfor skal vi væk fra tanken om at one size fits all. For vi har i forbindelse med valg af gravsted næsten udelukkende standardløsninger på hylden. Udvalget af gravstedsstørrelse, hække, blomster, sten osv. er stort set ens, hvor du end kommer hen og derfor ligner gravsteder overalt i Danmark hinanden.

Birgitte Kragh Engholm
Birgitte Kragh Engholm

Gæsteblog af Birgitte Krag Engholm

Fra den gode historie til min historie!

Som jeg skrev i den første blog, kommer fem af fremtidens store megatrends, til at blive helt afgørende for, hvordan vores behov, ønsker, forventninger og krav til det sidste hvilested, vil komme til at se ud i fremtiden. Og hvis kirkegården stadig skal give mening og være danskernes foretrukne hvilested, så er vi nødt til at kigge ind i de megatrends, der bliver afgørende for de fremtidige behov, ønsker, krav og forventninger. Vi er nødt til at forstå, forholde os til og indrette os på fremtiden.

Megatrenden fra den gode historie til min historie, er en af de transformationer, der kommer til at vende op og ned på alting!

Mennesket har igennem historien haft tendens til at underlægge sig den gode historie. Det kunne være en politisk ideologi, en religion, en måde at vælge og leve på. Hvis far var landmand, så overtog sønnen gården. Hvis man blev født på Fyn, så blev man på Fyn. Og hvis far var lokalformand i venstre, så blev man selv venstremand. Sådan er det ikke mere!

Kirkegårdens herligheder

Individualiseringen har trængt traditionen i baggrunden.

Før var vi FØDT ind i en sammenhæng og blev der – nu VÆLGER vi selv.

I fremtiden vil den trend være endnu mere udpræget. Moderne mennesker underlægger sig ikke længere traditionen, men jeg vælger det, der giver mening for dem. Og hvis ikke noget giver mening FOR dem, ja så vælger de det fra. Den trend får stor betydning for kirkegården i fremtiden.

For vi har i forbindelse med valg af gravsted næsten udelukkende standardløsninger på hylden. Udvalget af gravstedsstørrelse, hække, blomster, sten osv. er stort set ens, hvor du end kommer hen og derfor ligner gravsteder overalt i Danmark hinanden. Men for moderne mennesker i dag fungerer standardløsninger ikke.   Det sidste hvilested skal gi´ mening!

Derfor skal vi væk fra tanken om at one size fits all.

Sådan vil vi begraves

Vi må sørge for, at folk i forbindelse med et dødsfald kan få individuelle løsninger – at vores tilbud og imødekommenhed overfor særlige ønsker er meget større.   ELLERS går folk deres egne veje, nemlig ad de veje, hvor de finder det, der giver mening for dem. Vi har i de senere år set, hvordan folk med bl.a. askespredning på havet, finder deres egen løsning og hvilested, hvis ikke hvilestedet på kirkegården lever op til de ønsker, behov, forventninger og krav, de har. Derfor er vi nødt til at ændre kurs.

Læs andre artikler af Birgitte Krag Engholm
Har kirkegården en fremtid – har fremtiden en kirkegård?

Vi vil selv bestemme over gravsted

Behovet, forventningerne, ønskerne og kravene om en individuel løsning, der giver mening, kommer buldrende.

DET SPØRGSMÅL I DERFOR SKAL STILLE JER SELV ER: HVORDAN FÅR VI SKABT RAMMERNE FOR, AT FOLK KAN VÆLGE EN INDIVIDUEL LØSNING, DER GIVER MENING FOR DEM OG SOM FORTÆLLER DERES EGEN HISTORIE?

4 tanker om "Sådan vil vi begraves – individuelt og meningsfuldt, men ikke traditionelt"

Kommentarer er lukket.